Indul a felvételi kampány!

A passzív hallgatókkal együtt a Nyíregyházi Egyetemen a 2016/17-es tanévben több, mint négyezer hallgató végzi felsőfokú tanulmányait. Bár a keresztféléves képzésekre november 15-ig kellett jelentkezni, az igazi felvételi kampányidőszak most kezdődik a felsőoktatási intézményben. 2016. december 6-án kedden, nyílt napon pillanthatnak be az érdeklődők az egyetem életébe. Lehetőség lesz tanítási órákat megnézni, illetve játékos vetélkedőkön megtapasztalni, milyen közösségi élet vár azokra a fiatalokra, akik itt szeretnék folytatni tanulmányaikat.

 

Felvételi tájékoztató CSAK elektronikus formában!

 

Felvételi tájékoztató ebben az évben sem készül nyomtatott verzióban, a képzési kínálatot a www.felvi.hu oldalon tekinthetik meg a továbbtanulni vágyók. Ennek szerkesztési időszaka már lezárult, 2016. december 22-től elérhető a világhálón. Ennek kiegészítése várhatóan 2017. január 31-én jelenik meg.

További képekért kattintson a fotóra!

A Nyíregyházi Egyetemen minden szakot állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is meghirdettek. Egyes szakok azonban nem egyeznek meg a tavalyiakkal, van, ahol idén változás lesz.

 

Gyógypedagógus képzés Nyíregyházán!

 

Dr. Kerülő Judit, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese elmondta, vannak olyan felsőoktatási szakképzések, amelyek az idén már nem indíthatóak. Hozzátette, ezért inkább az alapszakra hívják fel a figyelmet. Ilyen például a csecsemő és kisgyermeknevelő alapszak. A rektorhelyettes kifejtette, újdonság az, hogy kihelyezett képzés is lesz a Nyíregyházi Egyetemen. 2017 szeptemberéről az ELTE Bárczi Karával közösen indítanak kihelyezett gyógypedagógus képzést.

 

Jelentkezési határidő: 2017.február 15.

 

A továbbtanulni vágyók jelentkezéseiket 2017. február 15-ig küldhetik el a tavalyi eljáráshoz hasonlóan kizárólag elektronikus úton az felvi.hu-ra. Egy jelentkező 6 helyet jelölhet meg, az első hármat térítésmentesen, a többért 2-2000 forintot kell fizetni. A Nyíregyházi Egyetemen érettségivel rendelkezők számára több lehetőséget kínálnak. Az előzetes felmérések alapján igen népszerűek a felsőoktatási szakképzések, mint a gazdálkodási és menedzsment, a mezőgazdasági, a programtervező informatikus és a turizmus-vendéglátás. Emellett 19 alapképzési szakot indítanak, némelyiket duális képzési formában is. Az intézményben 3 alapképzési szak akkreditációs eljárása még zajlik, ezeket várhatóan a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató január 31-én megjelenő kiegészítésében hirdetik meg. Ide tartozik új szakként a közösségszervezés, a hivatásos repülőgép-vezető, és a Nyíregyházi Egyetem jogelődjében a 90-es évek közepéig sikeresen működő óvodapedagógus képzés. A jelentkezők osztatlan tanárképzésben is részt vehetnek, itt 14 közismereti tanár szakot választhatnak 42 különböző párosításban. A diplomával rendelkezők számára is hirdet képzéseket az egyetem. Diszciplináris mesterképzésekben és rövid ciklusú osztatlan tanári képzésekben vehetnek részt a továbbtanulni vágyók.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)