Ismét csatlakoztak a Magyar Parasport Naphoz

Hetedik alkalommal csatlakozik idén a Magyar Parasport Naphoz a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola. A jeles esemény előtt egy héten át különböző érzékenyítő foglalkozásokon vehetnek részt a tanulók és készülhetnek fel lélekben a 2024-es olimpiai- és paralimpiai játékokra.

Különleges, egész hetet felölelő programsorozatot állítottak össze a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola pedagógusai a gyerekeknek, amelyben szem előtt tartották a parasport nap „Lélekmozgató” szlogenjét. A tanárok fontosnak tartotjá azt, hogy a tanulókat felkészítsék a  2024-es évre, amely a hazai és a nemzetközi sportesemények szempontjából is izgalmasnak ígérkezik. Ebben az évben ugyanis olimpiai és paralimpiai játékokat rendeznek Párizsban.

A Bemes diákoknak Boronkay Péter paratriatlonista online előadás formájában beszél sportolói élményeiről. A kisebb korosztálynak érzékenyítő programként vakvezető kutyás bemutatót tartanak a belvárosi iskolában. Az 5. és a 6. évfolyamnak előadásokat szerveztek a Vakok-és Gyengénlátók Egyesületének segítségével. 2024. február 21-én 11 órától a 7-8. évfolyamosok Tarjányi István kerekesszékes paralimpikon vívó  és a nyíregyházi  és a kerekesszékes kosárlabdázók előadását láthatják.

A Magyar Parasport Napján február 22-én 8 órától    Máthé Csaba vezetésével a nyíregyházi kerekesszékes kosárlabda csapat tagjai tartanak bemutatót. Ezen a napon a testnevelés órák is a parasportról szólnak majd, a diákok kipróbálják a fogyatékos sportok csapat sportágait, amelyek különleges kihívások elé állítják őket.  Mindezek mellett a tanórákon beszélgetésekkel, filmekkel, para  olimpiai versenyekről szóló bejátszásokkal, riportokkal, olimpiai megnyitók megtekintésével, és életszerű helyzetek megoldásával hívják fel a figyelmet a nap fontosságára.

Az iskola tanárai hisznek abban, hogy a sport szeretete, a parasportok kipróbálása segíti, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az épek és a fogyatékossággal élők.

Megköszönjük, ha hírt adnak eseményeinkről. 

Bővebb információ: 42/512-866.