Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Megyei Rendvédelmi Napot Nyíregyháza belvárosában

A Megyei Rendvédelmi Napon az információs standokon már kora délelőttől várták az érdeklődőket. Megismerhették a bűnmegelőzési és bűnügytechnikai eljárásokat, kiemelt szerepet kapott a baleset-megelőzés, de láthatták a fegyverzettechnikát, és a speciális járműveket is.

Köszönet a védelemért

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere. Elmondta, ez a nap méltó alkalom arra, hogy az önkormányzat és a városlakók nevében megköszönjük a rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, az adó és vámhivatal állományának munkáját, amit értünk végeznek.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Farkas József a Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, kettős ünnep ez a testület tagjainak, hiszen a megyeházán is tartottak megemlékezést, ahol több mint 60 munkatársuknak és külső segítőiknek elismeréseket adtak át. Hangsúlyozta, amikor itt a Kossuth téren bemutatják tevékenységüket, nagyon sokan szolgálatban vannak, de a megyei állományból 88 fő a déli határszakaszon most is a hazát védi.

Látványos bemutatók

A rendvédelmi szervezetek alakulatai látványos bemutatókon ismertették meg az érdeklődőkkel mindennapi munkájukat, az ehhez használt eszközeiket és persze felkészültségüket. A Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet műveleti csoportja kutyás elfogást imitált, idén is nagy sikert arattak a tűzmanók, de a rendőrség Jonatán egysége is elkápráztatta a közönséget. A katasztrófavédők konténertüzet oltottak, és bemutatták egy közlekedési baleset műszaki mentésének folyamatát is.


Szoboszlai Tibor