Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Szépkorúak Nyíregyházi Sporttalálkozóját

 

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Szépkorúak Nyíregyházi Sporttalálkozóját május 23-ikán a Városi Stadionban. A 700 résztvevők jórésze a város 35 nyugdíjasklubjából érkezik, de neveztek egyénileg is. A szépkorúak nyolc sportágban és 14 versenyszámban mérhetik össze tudásukat.

A rendezvény célja, hogy minél többen ismerjék meg és éljenek az önkormányzat által biztosított sportolási lehetőségekkel, és így hasznosan tölthessék szabadidejüket.  Jó példa erre a 11 éve működő Szépkorúak Nyíregyházi Sportcentrumos Sport Klubja, melyben már 504-en sportolnak csütörtökönként a Városi Stadionban. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, a sporttalálkozó az ország legnagyobb létszámú, ilyen jellegű rendezvénye. Emellett folyamatosak a sportesemények, az idős emberek részt vesznek a Mozdulj Nyíregyháza eseményein, a gerinctornán, a szenior örömtáncon, de ott vannak a kondiparkokban, és igénylik a fürdőprogramokat is. Aktív tagjai a városi nagyrendezvényeknek, a nyíregyházi nagy család tevékeny résztvevői.

NYOLC SPORTÁG ÉS 14 VERSENYSZÁM

A Nyíregyházi Önkormányzat és a Nyíregyházi Sportcentrum május 23-ikán immár hatodik alkalommal rendezi meg a Szépkorúak Nyíregyházi Sporttalálkozóját. Dajka László a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője örömmel újságolta, hogy idén csúcsnevezés érkezett, míg tavaly 660-an, idén már 700-an vesznek részt a találkozón. Csütörtökön reggel 9 órától nyolc sportágban és 14 versenyszámban mérhetik össze tudásukat. A programban lesz teke, kosárra dobás, asztalitenisz, atlétika, 100 és 400 méteres futás, kislabda dobás, tenisz páros, ulti és játékos ügyességi vetélkedő, külön női és férfi kategóriában.

Fintor Károlyné az Idősügyi Tanács titkára úgy gondolja, a mozgás az idős embereknek is életszükséglet. Örömteli, hogy egyre többen próbálják saját szintjüknek megfelelően megóvni egészségüket, megtartani a kondíciójukat.

A nap végén mindenki kap emléklapot, a versenyszámok győztesei serleget vehetnek át, az első három helyezett pedig érem díjazásban részesül. A Szépkorúak Sporttalálkozója közös ebéddel zárul.  

Kapcsolódó galéria

Szépkorúak Sportalálkozója beharangozó