Íme a Magyar Rádió Zenei Együttesének új programkínálata
Megújult a 2017-18-as évad programkínálat.

A Magyar Rádió Zenei Együtteseinél új időszámítás kezdődött, amikor az Emmi-vel aláírtak egy szerződést, amelyben megállapodtak abban, hogy az együttesek működéséhez hozzájárul a kormány egy jelentős összeggel, és az MTVA is újrafogalmazza viszonyát a világhírű együttesekkel - számolt be róla Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együttesének ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Szeptembertől sokkal gazdagabb hangversenyévad kezdődik – fűzte hozzá, kiemelve, hogy elsősorban a stúdiókra szorítkoznak a helyszínek tekintetében, hiszen itt a zenekar, az énekkar rögzíti a zenéket, ám most a hangversenypiacra is „kimerészkednek”.

[REKLAM]

Szeptembertől így összesen 31 saját rendezésű koncert lesz 8 olyan helyszínen, mint például a Zeneakadémia nagyterme vagy a Művészetek Palotája, a Pesti Vigadó, a Mátyás templom vagy a Budapest Music Center – hangsúlyozta Kovács Géza.

Elmondta azt is, hogy négy bérletet kínálnak az évadra és kedvezménnyel lehet vásárolni nyugdíjasoknak, diákoknak is.

Kovács Géza kiemelte azt is, hogy Vásáry Tamás Beethooven-ciklussal kezdi a hangverseny-évadot. Augusztus 30-án a Müpában Bartók és Kodály művek hangzanak majd el a Felszállott a Páva című műsor győzteseinek előadásában – tette hozzá kovács Géza.

hirado.hu