Imago Mundi, a világ tükre

A megnyitón Szakady Kincső, a közösségi tér vezetője elmondta, örömmel adnak helyet olyan kiállításoknak, ahol fiatal tehetségek mutatkozhatnak be. Az alkotók mindannyian a Kossuth gimnázium diákjai, akik között a legfiatalabb még csak 11 éves, 5. osztályos, de vannak díjnyertes fotók, rutinos, évek óta fényképező 11. évfolyamos tanulók is. A kiállítás sokszínű és izgalmas, ezért kapta az Imago Mundi, vagyis a világ tükre címet.

A szervezők hozzátették, a gimnázium nevelési elveinek megfelelően igyekeztek nem egy témát kijelölni, hanem a diákok sokféleségéhez alakítani a kiállítást, hiszen ennek elsődleges célja az önkifejezés, az egyéni látásmód alakítása, az önismeret fejlesztése. Ennek megfelelően a diákok maguk válogatták össze a kiállítás anyagát és dönthettek a részvételről.

A művész diákok saját szubjektumuk szűrőjén keresztül mutatják be a hétköznapi jelenségek általuk szépnek, különlegesnek vagy épp groteszknek érzékelt oldalát. Tükröt tartanak az érdeklődők elé, amelyben nem a megszokott módon láthatják az általuk ismert valóságot. A képeket nézők rá is ismerhetnek az általuk is szépnek látott dolgokra, de meg is lepődhetnek, el is mosolyodhatnak egy-egy jól elkapott pillanat ismerős, mégis eltérő ábrázolásán.
A huszonegy kiállító negyvenhét képét április 15-éig tekinthetik meg az érdeklődők, majd a kiállítás frissülő tartalommal a Labor Cafe-ban lesz látható újra április végétől.