Imádkoztak az elhunytakért

Közösen énekeltek és imádkoztak a buszbalestben elhunytakért és a hozzátartozók lelki nyugalmáért ma délelőtt a Szent Miklós Görögkatolikus Iskolában. Papok, politikusok és az iskolai tanárai, diákjai emlékeztek meg a tragédia áldozatairól. A gyerekek többsége a tv-ből, internetről értesült a történtekről és a hírek megdöbbentették őket.

– Nagyon megrázott, hogy ilyen fiatalként, ilyen sokan, viszonylag sokan meghaltak, mert nagyon szomorú, hogy ennyit éltek és egy balesetben haltak meg. Szombat esete tudtam meg és nagyon rosszul érintett – mondta Dalanics Dea.

Az imádságot Szócska A. Ábel vezette. Az apostoli kormányzó úgy fogalmazott, együttérzésükről szerették volna biztosítani a szülőket, hozzátartozókat a nemzeti gyásznapon. Ezért imádkoztak az elhunytakért, és a hozzátartozók lelki nyugalmáért.

További képekért kattintson a fotóra!

– Megrendített bennünket a hír, és azért vagyunk most itt, hogy imádkozzunk azokért, akik ebben tragikus buszbalesetben életüket veszítették, és azokért a hozzátartozókért, akik most gyászolnak – mondta az apostoli kormányzó.

A megemlékezésen részt vett Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács Ferenc is. Nyíregyháza polgármestere azt mondta, ilyen baleset bárkivel előfordulhatott volna, és most az is feladat, hogy mindent megtegyünk az ilyen tragédiák megakadályozása érdekében.

– Kifejezzük részvétünket, együttérzésünket az áldozatok rokonai iránt – mondta a városvezető. – Azt gondolom, ilyenkor mindig előjön a tanulság, hogy amit tudunk, tegyünk meg, hogy ilyen tragédia ne következzen be. Azt is tudjuk, hogy ez sem elég mindig, és azt is tudjuk, hogy bármelyikünkkel előfordulhatott volna.

A péntek éjjeli buszbalesetben tizenhatan haltak meg, amikor Verona közelében a járművük egy betonoszlopnak csapódott és kigyulladt. A buszon ülők egy franciaországi sítáborból tartottak haza. Az utasok többsége a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium jelenlegi és egykori tanulója volt, illetve tanáraik, valamint egy család is velük utazott. Szemtanúk szerint a tragédiát műszaki meghibásodás okozta.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)