Ilyen nincs! Tarjányi István egy rossz székrögzítés miatt megsérült az EB-n

 Ez az év már csak ilyen, ha EB-ről van szó. Helebrandt Máté gyalogló egy vizes palackra lépve sérült meg, Tarjányi István kerekesszékes vívó székét pedig rosszul rögzítették a szervezők. Kórházba került...

De ne szaladjunk ennyire előre. Az NYVSC versenyzője éremesélyesként érkezett Olaszorszába, és a csoportküzdelmeket öt győzelemmel és egy vereséggel zárta, így 5. kiemelt lett. A nyolc közé kerülésért az orosz Beysh ellen vívott - akit korábban mindig legyőzött - ám a kapaszkodón egy asszónál megcsúszott a keze, és hogy ne zuhanjon előre, derékből rántotta vissza magát. A nyíregyházi sportoló meghúzódott, és komoly fájdalommal fejezte be a párharcot, melyet elveszített, így 9. lett. 

Másnap viszont kardban mindenképp szeretett volna rajthoz állni, és alapos bemelegítés után úgy tűnt, minden rendben van. A csoportkör elsö asszójában az egyik támadásánál a széke első kereke azonban kiszabadult a pást kötéséből és vitte előre a lendület. Hogy elkerülje a zuhanást megint vissza rántotta magát - mivel ő lábbal nem tud kitámasztani, megint csípőből próbálta - és hallotta hogy reccsent a gerince.

 - Azonnal speciális ágyon mentő vitte a terni Santa Maria kórházba ahová elkísértem. Sajnos az egész verseny alatt több panasz is volt az olasz gyártású kerekesszékes pástokra és a rögzítése. A kórházban azonnal CT és MR vizsgálatokat csináltak Istvánnál, ahol megállapították hogy pont a 2-3-as csigolyáknál, ahol anno az operációja történt, egy 5 mm-es hematóma keletkezett. Gerincsérültről lévén szó, rendkívül körültekintően jártak el Pisti esetében. Megkérdőjelezték a hazarepülés lehetőségét is, a magas nyomáskülönbségek miatt - mondta Pákey Béla edző. 

A vizsgálatok felvételeit István egy lemezen kapta meg.

Másnap reggelre csökkent a hematóma és a fájdalom is, így engedélyezték az orvosok az utazást. Sajnos István nélkül a magyar kard csapat nem indulhatott, mely éremesélyes volt az EB-n. A diagnózik szerint törés, repedés nem történt, de itthon további vizsgálatokra van szükség. 

Dankó László