Ilyen lapcsánkát nem tudunk sütni!

– Nagyon finom, ilyet otthon nem tudunk sütni! – mondja a nyíregyházi Sereginé Erzsike, miközben tört egy falatot a gőzölgő lapcsánkából. Férjével csak ezért jöttek ki csütörtök délután az Adventi Forgatagba. Azt mondják, már többször megkóstolták Szoboszlai Gyula mesterszakács tócsniját, de hiába kísérleteztek otthon, ilyet nem tudtak készíteni. Így inkább eljöttek, hogy falatozzanak egyet.

 

Lapcsánkából hagyomány

 

A nyíregyházi önkormányzatnál már évek óta hagyomány, hogy az adventi időszakban lapcsánkával lepik meg a forgatagban sétálókat. A hagyományos tirpák finomságot ráadásul mindig a város vezetői kínálják. Idén elsőként dr. Ulrich Attila állt be a pult mögé és osztogatta az ízletes, ropogós és forró korongokat. Az alpolgármester azt mondta, ez egy kiváló alkalom arra, hogy a városlakókkal személyesen találkozzon.

További képekért kattintson a fotóra!

– A személyes kontaktus nem mindegy. Az emberek kedvesebbek általában, befogadóbbak. Mi is nyíltabbak vagyunk természetesen, úgyhogy nagyon sokat jelent ez az önkormányzat számára is, hogy ezt a jótékonykodást ebben az időben, ilyen formában is megteheti – tette hozzá dr. Ulrich Attila.

 

Country ritmusra táncolt a Mikulás!

 

Csütörtök este nemcsak lapcsánka vonzotta a nézelődőket. A forgatag színpadán a Keleti Sasok léptek fel. Country táncosok az alkalomhoz illően már Mikulás jelmezbe bújtak, és így szórakoztatták a nagyérdeműt. Vasárnap újra érdemes majd kilátogatni a Kossuth térre. Ekkor gyújtják meg a második gyertyát a város adventi koszorúján. A sztárvendég a megasztáros Tolvai Reni lesz.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)