II. Nyíregyházi Futófesztivál – Íme, a részletek!
Az I. Nyíregyházi Futófesztiválra is rengeteg résztvevő érkezett (Fotó: Trifonov Éva)

A Mozaik Med SE és Nyíregyháza MJV immár másodszor rendezi meg a Nyíregyházi Futófesztivált, Nyíregyháza zöld futóversenyét a város legszebb részein, idén a VIDOR programsorozat részeként.

Mitől lesz ZÖLD FUTÓFESZTIVÁL?

Nincs szórólapozás.

Nincs egyszer használatos műanyag pohár, evőeszköz, tányér.

Opcionális póló igénylés.

Nincs feleslegesen kimaradt póló a helyszínen.

Nincs feleslegesen kinyomtatott papír.

Újrahasznosítható rajtszámok.

Szelektíven gyűjtött hulladékok.

Újrahasznosítható verseny lebonyolítást segítő eszközök.

Környezettudatos ajándékok és egyéb meglepetések

A versenyen az alábbi távokra lehet nevezni:

Mozaik Med Félmaraton (21km) egyéni, duó, trió

Mozdulj Nyíregyháza! 10km

Nyíregyházi Sportcentrum 5km

Globus Gyermekfutam (kb. 1km)

VIDOR Jótékonysági Futam (kb. 1km)

A jótékonysági futam bevételével a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályát fogják segíteni a futók, mégpedig olyan módon, hogy a befolyt teljes összegből a Pirosorr Bohócdoktorok fogják szebbé varázsolni a bent fekvő gyermekek napjai.

A programok 8:00-kor kezdődnek a Kossuth-téren felállított színpadon egy közös bemelegítéssel, majd ünnepélyes megnyitóval. Ezután 8:30-kor elrajtolnak a félmaratonisták, 8:40-kor a 10km-t választók, majd 8:50-kor az 5km-es futók. 10:00-tól az ALMA Zenekar szórakoztatja a legkisebbeket a futás előtt. A Jótékonysági futam 11.20-kor, a Gyerekfutam 11:45-kor veszi kezdetét.

Az útvonal a Kossuth-térről indul, egészen a Bujtosi-tóig, ahol az 5 és 10km-es visszafordulnak, a 21km-es táv futói viszont tovább mennek a Sóstói útig, ahol egészen ki Sóstóra és a Kossuth utcán térnek majd vissza a Kossuth tér irányába.

A színpadon az ALMA Zenekar koncertje után pedig folyamatosan zajlik majd az eredményhirdetés.

A Kossuth téren lévő Versenyirodán lehet nevezni szombaton 12.00- 20.00 között vasárnap 6:00 órától 8.00 óráig, illetve a Gyerekfutam esetén egészen 11.00 óráig. A futótávokat szakaszosan rajtoltatják, hogy az egy futamban részt vevők száma ne érje el az 500 főt, így a versenyen az is elindulhat, aki nem rendelkezik COVID oltási igazolvánnyal.

A versenyt megelőző estén, 2021.08.27-én 16 órától egy Motivációs Estet rendeznek a szervezők a Bencs Villában, ahol a hosszútávfutás ismert  alakjai tartanak előadást a hosszútávfutás rejtelmeiről, mélységekről, magasságokról, többek között Dr. Lubics Szilvia ultrafutó és Helebrandt Máté olimpikon is. A rendezvény az érvényes nevezéssel rendelkezők számára ingyenes.

A verseny ideje alatt (8:30-kb 11:00) a félpályás útvonal zárásról a rendőrség, a polgárőrség és a verseny önkéntesei gondoskodnak. Az útvonalon elhaladó utolsó futó után a pálya felszabadítása azonnal megkezdődik. A lezárások a VOLÁNBUSZ egyes járatait is érintik. A szervezők ezúton is köszönik a városlakók türelmét.

A futóversennyel járó forgalomkorlátozásokról ide kattintva informálódhat!