Így segít a rászoruló családokon a Magyar Református Szeretetszolgálat
Fotó: Illusztráció

Tűzifával segít rászorulókon a Magyar Református Szeretetszolgálat, terveik szerint kétszázhetven családot fognak támogatni. 

A segélyszervezet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a januárban meghirdetett tűzifa-programban azoknak a rászoruló nagycsaládosoknak, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, időseknek, beteg hozzátartozójukat otthon ápolóknak szeretnének segíteni, akik fával fűtenek.

A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal tűzifa adományának köszönhetően a szeretetszolgálat száz rászoruló családnak elkezdte kiosztani a téli tüzelőt az elmúlt hetekben.

Mint írták, a programba eddig félmillió forint adomány érkezett. A szeretetszolgálat kétmillió forint saját forrásból is támogatja a programot, és a Rajnai Egyház is segít.

Hozzátették: a segélyszervezet kétszázhetven családnak szeretne tűzifát biztosítani, ehhez 5,7 millió forint szükséges, ezért a gyűjtést február végéig folytatják.

A 1358-as adományvonal felhívásával hívásonként ötszáz forinttal lehet támogatni a programot, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül pedig bankkártyás fizetéssel lehet adományozni – írták a közleményben.

Forrás: hirado.hu