Így mulatunk mi, avagy Serfeszt sóstói módra!

Meggy, áfonya, fekete sör; csak néhány azon különlegességek közül, melyeket már péntek este csapra ütöttek Sóstógyógyfürdőn. A hetedik Serfeszten hetven fajtát lehetett végigkóstolni a nemes italból, miközben olyan legendás zenekarok játszottak mint Zenith.


Öt ballon fogyott…

 

A Zenith dobosa, Dömötör Sándor, mindenki Döméje azt mondta, hogy nagy tisztelői sörnek, a jubileumi koncertjükön is sok fogyott ebből a kellemes italból. - Ötvenedik házassági évfordulónkat ünnepeltük épp, nem olyan régen és nagyon jól esett mindenkinek, mert azt mondta a kocsmárosunk, a fő kocsmáros, hogy 5 óra alatt elfogyott 5 ballon sör – tette hozzá Döme.

 

Csak így lehetett bírni a hőséget

 

A hőség ellenére hamar megtelt a vigadó környéke, sokan voltak kíváncsiak a sörkülönlegességekre és a zenekarokra. - Isteniek a programok, rengeteg jó koncert lesz, amin fellépnek helyi zenekarok és isteni sörök vannak, meggysör és mindenféle különlegességek, amelyek kicsalogatják a nyíregyháziakat és a megyebelieket, meg engem is - nevetett Zentai Edit.

 

Ételekből sem volt hiány

 

Az italok mellett nagy szerepet kaptak az ételek is. - Az idei sörfesztiválon olyan gasztronómiai különlegességeket sikerült felvonultatnunk, ami a terültre jellemző, ezen túlmenően még street-food ételekkel, kürtőskaláccsal, lángossal, hamburgerlángossal, hamburgerekkel találkozhatnak az érdeklődők - fejtette ki Kosztyu László.

 

Sóstón egész nyáron különleges gasztro- és fesztiválprogramokkal kedveskednek a turistáknak. Legközelebb augusztus 9-én lesz népi gasztronómiai bemutató és kóstoló a múzeumfaluban.

 

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Szarka Lajos