Így lehet más a szenvedélyed!

Nyíregyháza Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma Nyíregyháza önkormányzatának támogatásával drogellenes napot szervezett a fiataloknak. Az „Így lehet más a szenvedélyed!” című rendezvényen arra hívták fel a középiskolások figyelmét, hogy a kábítószer helyett találhatnak maguknak más szenvedélyt.

 

DROG HELYETT MÁS LEGYEN A SZENVEDÉLY

 

A rendezvényen dr. Erdélyi Ágnes addiktológus szakorvos, a nyíregyházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai elnöke azt mondta: a szenvedély nagyon fontos dolog, szenvedély nélkül nem lehet élni, ezért a fiataloknak szeretnék megmutatni, milyen tevékenységek okozhatnak örömöt.

További képekért kattintson a fotóra!

Szeretnének alternatívát nyújtani a középiskolásoknak, hogy ne a kábítószert válasszák, hanem olvassanak, sportoljanak, táncoljanak, járjanak edzésekre, színjátszó körbe.
A drogellenes napra 600 nyíregyházi középiskolást vártak. A diákok között többen voltak, akik már tudtak nemet mondani a drogra.

 

TUDTAK NEMET MONDANI A DROGRA

 

Enyedi Alexandra, a Vasvári Pál Gimnázium tanulója elmesélte, hogy neki és barátnőinek már kínáltak szórakozóhelyen drogot, de nem fogadták el. Tudtak nemet mondani, mert tudják, hogy a kábítószer könnyen szenvedéllyé válhat, ami megkeseríti az ember életét.

 

HAGYOMÁNYT TEREMTENÉNEK A DROGELLENES NAPBÓL

 

A Drogellenes napot ünnepélyes keretek között nyitották meg a Kossuth téren, ahol a diákok papírbetűkből kirakták az „Így lehet más a szenvedélyed!” feliratot.
Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta: az önkormányzat a Drogellenes nappal szeretne hagyományt teremteni a városban, a tervek szerint minden évben megtartják majd a rendezvényt. Emellett fontosnak tartják, hogy minden segítséget megadjanak az újjáalakult Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséhez.


SPORTOT, TÁNCOT, KULTÚRÁT KÍNÁLTAK A FIATALOKNAK

 

A Drogellenes napon szakemberek, intézmények és civil szervezetek többféle sportág bemutatójával, tánccal, kulturális programokkal és kézműves foglalkozásokkal várták a fiatalokat. A drogambulancia és a rendőrség munkatársai pedig információkkal látták el a középiskolásokat a szerhasználat veszélyeiről. A fiatalok az egyik standnál pillangókat készítettek, amelyekre felírták céljaikat, kívánságaikat, s a lepkéket léggömbökre ragasztva a magasba röptették.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)