Így készül a tökéletes mézeskalács

Alig egy hét és itt a Karácsony. Sok háziasszony ilyenkor bepánikol, hiszen az ajándékok vásárlása és a takarítás mellett, a sütéssel-főzéssel is nagy feladat hárul rájuk. Igaz, vannak, akik laza mozdulatokkal képesek levezényelni egy ünnepi menü kivitelezését, de akadnak, akiket aggodalommal tölt el mindez. Mi legyen a karácsonyi menü? Melyik az a sütemény, amelyik édes, könnyen elkészíthető és sokáig eláll? Segítünk! A mézeskalács.

ITT A TÖKÉLETES RECEPT

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
1,25 dl méz
15 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg vaj

Hozzávalók a mázhoz:
2 db tojásfehérje
30 dkg porcukor

Elkészítése:
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, és a szódabikarbónát, majd jöhet a méz, a tojás és a picit megolvasztott vaj. Addig gyúrjuk, míg egynemű, csomómentes tésztát nem kapunk. Ha ezzel végeztünk, kinyújtjuk 1 cm vastagságúra a tésztát. Kiszaggatjuk, sütőbe tesszük és megsütjük. Ha kihűlt a tészta, megdíszítjük a tetejét a mázzal (tojásfehérjét felverjük a porcukorral).

(Bruszel Dóra)