Így épült

A sorozatban Nyíregyháza jellegzetes épületeinek megszületését szeretnénk bemutatni különböző fázisokban. Elsősorban az elmúlt fél évszázad építkezéseit tudjuk így nyomon követni, hiszen azok lettek részletesen dokumentálva. Természetesen, ha régebbi felvételek is előkerülnek, azzal bővítjük gyűjteményünket.

A bemutatás előtt egy játékra is invitáljuk Önöket. Az építkezések során készült fotókból sokszor nehezen deríthető ki, vajon hol, és mi épült városunkban. Az Önök feladata lesz, hogy ezt kitalálják. A játék során először csak az  építési előkészületeket mutatjuk meg Önöknek (bontási, építési terület), majd az építkezés fázisairól mutatunk képeket, és várjuk az Önök tippjeit, vajon mi épül. 

[REKLAM]

Mivel ezek a felvételek döntően magánkézben vannak, digitális archívumunk számára várjuk olvasóink további felajánlásait.  Természetesen, minden esetben feltüntetjük a kép készítőjének nevét és a készítés körülményeit.

Kedves nosztalgiázó városlakók, Önöktől pedig azt kérjük, hogy kommentjeikbe írják meg az adott épülettel kapcsolatos ismereteiket, élményeiket, hogy ezzel teljessé váljon az épület története!

Az első helyszínünk képei már elérhetőek könyvtárunk Facebook oldalán. Várjuk tippjeiket, vajon mi épül a képeken?

Tomasovszki Anita
Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár
Igazgató