Így alakul a pünkösdi hosszú hétvégén a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje

A pünkösdi hosszúhétvégén változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni.

Június 7-én, pénteken a hét utolsó munkanapjának és iskolai előadási napjának, míg június 8-án a szabadnapoknak megfelelő menetrend szerint közlekednek a járatok. Június 9-én, vasárnap és június 10-én, hétfőn a munkaszüneti napoknak megfelelő menetrend lesz érvényben. Június 11-én, kedden már az iskolás munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb utasforgalom várható, ezért kérjük utasainkat, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a busztársaságok honlapján. A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online is kényelmesen megváltható. Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készüléken az autóbusz-vezetőnek felmutatható a VOLÁNBUSZ, a DAKK és az ÉNYKK járatain.

Az ünnepi menetrendekkel kapcsolatos tájékoztatás az alábbi linkeken érhető el:

Volánbusz:

http://www.volanbusz.hu/hu/hirek/forgalmi-hirek/hir/34207

Észak-magyarországi Közlekedési Központ:

http://www.emkk.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=832:kozlekedesi-rend-2019-junius-6-12-kozotti-idoszakban&Itemid=363&lang=hu

Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ:

http://www.knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/672-a-puenkoesd-uennepe-es-a-tanev-vege-koerueli-napokkoezlekedesenek-rendjerol

Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ:

https://www.enykk.hu/data/files/ertesitok_menetrendek/enykk_2019_jnius10.pdf

Dél-dunántúli Közlekedési Központ:

https://www.ddkk.hu/hu/node/3293

Dél-alföldi Közlekedési Központ:

https://dakk.hu/images/Menetr_taj%20Punkosd_tan%C3%A9v%20v%C3%A9ge%20k%C3%B6zleked%C3%A9si%20rend.pdf

Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ:

https://www.kmkk.hu/kmkk/helykozi/KMKK_hirdetmeny_2019_Punkosd.pdf

 

Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt.