Igazi csapatmunka eredménye az EB cím
Fotó: Trifonov Éva

Futamgyőzelmek, rajtelsőségek, EB címvédés. Volt mit ünnepelnie a nyíregyházi Révész Racing csapatának. A kamion Európa-bajnokságon Kiss Norbert megvédve címét negyedszer is a kontinens legjobbja lett, a csapatversenyt pedig a Révész Racing nyerte. Szombaton sajtótájékoztatót tartottak.

- Amikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk a sorozatba, ez volt a célunk. Norbi személyében egy remek pilótnák van, mi pedig igyekszünk neki olyan technikát biztosítani, amivel bajnok lehet - mondta Révész Bálint tulajdonos. 

Kiss Norbert a leggyorsabb volt 2022-ben. Minden időmérőt megnyert, és már az utolsó futamok előtt eldőlt, hogy ő az Európa-bajnok. 

- Nagyon sikeres volt ez az év. Hatalmas erőt adott mindenkinek amit a Hungaroringen tett a csapat, amikor egy éjszaka alatt újjáépítette az összetört kamion. Tudtam, ha van csapat mely ezt képes megtenni, az a Révész Racing. Köszönöm nekik, hálás vagyok az idei évért - mondta Kiss Norbert.

A csapatot a HUMDA is támogatta idén. Weingartner Balázs vezérigazgató elmondta, bár a Hungaroring átépítése zajlik, úgy tűnik, a magyar EB futamot 2023-ban is megtarthatják majd a versenypályán. Őry Tamás promóter, az MNASZ alelnöke is gratulált a versenyzőnek és a csapatnak, Kozák Attila csapatvezető pedig elmondta, már megkezdődött a kamion felkészítése a 2023-as szezonra, ahol ismét a címvédés a cél.