Ifjúsági konferenciát tartottak a Mustárház szervezésében

A KÉK Egyesület elnöke, Dombóvári Gábor elmondta, a projektben több ifjúsági intézmény tevékenységét vizsgálja.

Maga a projekt az ifjúsági szolgáltatásoknak a fejlesztését hivatott megvizsgálni. Szeretnénk, hogyha a Mustárházban is minél több fejlesztést tudnánk megvalósítani. Ebben az esetben egy szakmai fejlesztésről beszélünk, ezért is vannak a tanulmányi utak, hogy lássuk, mások hogyan kezelnek többek között ifjúságügyeket, ifjúsági házakat, programokat. Ezekből szeretnénk minél többet Nyíregyházára is elhozni.

– mondta el Dombóvári Gábor.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A 26 hónapos projekt alatt a Mustárház több szakmai értekezletet tart, valamint tanulmányi utakon vettek részt. A tanulmányutak helyszínei többek között: Debrecen, Békéscsaba, Kecskemét, valamint Pécs. Romániában és Magyarországon 100-100 fő bevonásával történt kutatás, online formában.

Fazekas Anna a projekt kutatásvezetője elmondta, hogy az országban több intézmény pozitív felkereső munkáit szeretnék Nyíregyházán is megvalósítani.

Arra helyeztük a hangsúlyt, hogy egyrészt képet kapjunk arról, hogyan működnek ezek a szervezetek, intézmények, másrészt pedig milyen fejlesztésekben érdemes gondolkodni. Akár Magyarország, akár Románia esetében lássunk egy képet, hogy máshol az ifjúsági szolgáltatásokhoz kapcsolódó szervezeti tevékenységek, milyen fejlesztési irányok lehetnek fontosak. Melyek azok a nehézségek vagy olyan területek, amelyek esetleg együttműködést igényelnének. Természetesen fontos volt számunkra az is, hogy információt kapjunk a pályázati módszerekről, illetve a szolgáltatási környezetről, valamint a fejlesztési irányokról is.

– tette hozzá Fazekas Anna.

A szakmai rendezvényen a projekt első ütemének adatait ismertették. A program 2019. december végéig tart, az ifjúsági munkára, kapcsolattartásra, valamint az információs szolgáltatásra fókuszálnak.


Horváth Kíra