Időutazás, boogie-woogie és néprajz

Pali bácsi Időgépet fabrikál, de akár mennyit is dolgozik rajta, a műszer hosszú éveken át meg sem mozdul. Aztán váratlanul mégis beindul, és visszarepíti az öreget 1952-be, amikor éppen Rákosi Mátyás 60. születésnapját ünneplik. Fény derül a múltra, amelybe jó lenne beavatkozni, vagy mégsem? Nagy sikerrel játszották az évad végén Egressy Zoltán Idősutazás című darabját a Móricz Zsigmond Színház művészei a Krúdy Kamarában. Az Alkotás utcában Szőcs Artur rendezővel láthatnak a nézők beszélgetést.

Magyarország egyetlen boogie-woogie zenekara, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trio lépett fel Nyíregyházán. Az együttes számos hazai és külföldi fesztivál résztvevője. Dániel Balázst pedig a boogie woogie magyarországi nagykövetének is tartják. Az együttesről és a boogie woogie népszerűségéről Dániel Balázs mesél.

A Tánc világnapján A Tánctudományért-díjat kapott Ratkó Lujza etnográfus. A Jósa András Múzeum néprajzkutatója a szakmai díjat a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége gálaestjén Budapesten a Művészetek Palotájában vette át. Az Alkotás utca riportere a díjazottal beszélgetett.

Minderről részletesen a Nyíregyházi Televízió kulturális magazinjában, az Alkotás utcában.

Vetítések: kedd 18.30, szerda 7.00 és 20.30, csütörtök 9.00 és 22.20, péntek 21.30, szombat 9.30 és 22.00, vasárnap 7.00 és 21.30