Idősügyi Tanács – Megvitatták és elfogadták a 2018-as év munkatervét

 

A városháza könyvtárában tartotta idei első ülését az Idősügyi Tanács. Megvitatták és elfogadták a 2018-as év munkatervét, valamint kidolgozták a fogadóórák beosztását. Tájékozódtak az Élettörténetek című pályázatról is, az elmúlt évben 17 írás érkezett, ezeket szakértő zsűri bírálja el és megtartják majd az eredményhirdetést és a díjkiosztót.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Arról is döntöttek, hogy tavasszal kirándulást szerveznek Kolozsvárra.

Idén is fontos ügyekről tanácskoznak

Az ülés után az új gázüzemű autóbuszok egyikét bemutatták a tanács tagjainak, és egy próbaútra indultak el, az utazás során szintén lehetőség volt az aktuális idősügyek megvitatására.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta:

tanács tagjai idén megismerik a szociális intézmények munkáját, de korábbi ügyek is visszatérnek, mint a temető gondozott sírjainak kérdése, a kedvezményes fürdőbelépők, a lomtalanítás, a jogsegély szolgálat, és persze a mindennapi életet érintő témák.

Az új busz elnyerte az utasok tetszését

A rövid kiránduláson megismerkedtek az új autóbusszal, amely gyorsan elnyerte az utasok tetszését. A tanács titkára, Fintor Károlyné szerint csodálatos az új busz, csendes, simán fut, modern, lehajtható ülései is vannak, sőt, egy rámpa segíti a mozgásukban korlátozottak fel- és leszállását.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A tanács tagjai az új autóbusszal Sóstógyógyfürdő felé tettek egy kört, ahol megnézték az állatpark látogatócentrumának beruházását és a szállodaépítés munkálatait.

 

Szoboszlai Tibor