Idősek világnapja a nyíregyházi Damjanich laktanyában

Első alkalommal köszöntötték a helyi nyugdíjas szervezetek képviselőit és hozzátartozóit október 30-án, az Idősek világnapja alkalmából a nyíregyházi Damjanich laktanyában. Az MH 2. TVE Honvédelmi és Oktatási és Kulturális Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen színvonalas műsorokkal kedveskedtek az időseknek.

Az ünnepség a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda kis- és középső csoportos óvodásainak előadásával kezdődött. A gyerekek verssel és zenés-táncos produkcióval csaltak könnyeket a nyugdíjasok szemébe.

Ezt követően Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kiemelte és megköszönte a nyugdíjas katonák áldozatos munkáját. A műsor további részében Tóthné Kész Emőke énekhangján jól ismert dalok csendültek fel, melyet Tóth Zoltán tartalékos zászlós kísért szintetizátoron.

Végezetül Török Stenczer Enikő: Nyugdíjas köszöntővers című költeménye zárta az ünnepséget Csernák Adrienn őrmester előadásában.

Minden évben október 1-jén tartják az Idősek világnapját, amely az idősekről, az ő tiszteletükről szól. A honvédség és a civil lakosság közötti kapcsolat erősítésében kiemelten fontos a nyugállományba vonult katonákról való gondoskodás, hiszen tapasztalatuk példát mutat a hagyományok tiszteletéről, katonai erényekről, hazaszeretetről a fiatalabb generáció számára.

 

Szerző: Szidor Viktória hadnagy

Fotó: Rozs Lászlóné