Idősek Karácsonya

Hagyomány már, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetség minden esztendőben közös karácsonyi ünnepséget szervez a megyei nyugdíjas egyesületek, klubok számára. Az eseményt idén első ízben rendezték a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház falai között, ahol közel 500 nyugdíjas vett részt.

Közösséghez tartozni

– A meghitt hangulatú esemény célja, hogy azok a nyugdíjasok is jól érezzék magukat, akik egyedül ünnepelnek. Bár a családot, az elvesztett szeretteinket nem lehet pótolni, egy ilyen családias rendezvény, ha rövid időre is, de hozzájárulhat ahhoz, hogy szeretetben, közösségben ünnepeljenek a magányos nyugdíjasok is – hangsúlyozta Román Demeterné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke.

További képekért kattintson a fotóra!

Együtt 50, 60, 65 éve

Az eseményen azokat a házaspárokat is köszöntötték, akik 50, 60, valamint 65 esztendővel ezelőtt mondták ki a boldogító igent. Idén 33 pár vehetett át ez alkalomból emléklapot és ajándékcsomagot. Az ünnepségen részt vett dr. Ulrich Attila alpolgármester is, aki elmondta, a fiatalok számára modellként szolgálnak azok a házaspárok, akik hosszú éveken keresztül, minden nehézség ellenére kitartanak egymás mellett. Nemcsak a személyiségfejlődés, de az egészséges társadalom alapja is a jó házasság, amely egymás megértésén és a kölcsönös tiszteletadáson kell alapuljon. A rendezvényen az egyik nyugdíjasoknak szóló havilap munkatársainak is elismeréseket adtak át.