Idősek Akadémiája Nyíregyházán

– Huszonegy éve szervezünk lelki támogató, valamint erősítő programokat az idősebb korosztály számára és évről évre népszerűbb a rendezvénysorozat. A csoportos beszélgetéseken 80–100 fő szokott részt venni – mesélte örömmel a Szociális Gondozási Központ igazgatónője.

 

FÓKUSZBAN A SZÉPKORÚAK

 

Ezekre a programokra a szervezők olyan előadókat hívnak meg, akik a tanácsokat legfőképp saját élményeikből merítik, így még inkább közelebb tudnak kerülni a résztvevőkhöz. – Az idősebbeknek az évek alatt számos negatív élménnyel kell megküzdeniük, és noha a kor előrehaladtával bölcsebbé válunk, ezek az alkalmak mégis segítenek bizonyos élethelyzetekben. Idén beépítettünk egy modern témát, a környezetvédelmet, de lelki segítséget nyújt majd a római katolikus egyház plébánosa, valamint Semsei Imre professzor az öregedés művészetéről mesél, és szó lesz a gyászfeldolgozásról, a traumák kezeléséről is – mondta Szilvásiné Bojda Márta, aki kiemelte, az összegyűlt vendégek szívesen osztják meg élményeiket és tapasztalataikat egymással is az alkalmak végeztével.

Az április 5-étől tartó Idősek Akadémiája rendezvénysorozatnak a római katolikus plébánia díszterme ad otthont, április 26-án és május 3-án 14 órától.

Farkas Fanni