Ajándék az időseknek – irány az állatpark!
Az elismerő díjat tavaly már másodjára vehette át megyeszékhelyünk. A címhez pénzjutalom is járt. Az egymillió forintból most lehetőséget biztosítanak a nyíregyházi nyugdíjasoknak, hogy térítésmentesen tekintsék meg az Állatparkot október 11-én.


Elismerés és jutalom

 

Az Idősbarát Önkormányzat Díjat még 2004-ben alapították azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet arra, a településeken az önkormányzatok tehetnek a legtöbbet a szépkorúakért. Az elismerést pályázat útján azok az önkormányzatok nyerhették el, amelyek a szociális gondoskodás körébe tartozó idősügyi alapfeladataikat teljesítik, tevékenységükkel elősegítik az időskorúak helyi szervezeteinek működését, hozzájárulnak szabadidős programjaik megszervezéséhez, együttműködést alakítanak ki a civil szervezetekkel, valamint többek között a helyi közéletbe is bevonják őket. Az elismerő címet és így a pénzjutalmat Nyíregyháza másodjára is megkapta tavaly – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester. Hozzátette, minden nyugdíjasnak kedveskednek: a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok október 11-én szerdán ingyen mehetnek be a Nyíregyházi Állatparkba.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Nyíregyházi lakcímkártya szükséges

 

65 év felett elegendő a személyigazolvány és a nyíregyházi lakcímkártya felmutatása a pénztárnál, 65 év alatt a nyugdíjas igazolványt is vigyék magukkal az érintettek – ezt kérik a program szervezői. Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára elmondta, mintegy 20 ezer nyugdíjas él Nyíregyházán, ők kellemes sétát tehetnek majd október 11-én, szerdán az Állatparkban. Rossz idő, tartós eső esetén október 12-én csütörtökön tartják meg az ingyenes programot.

Dér Vivien