Idényindító sajtótájékoztatót tartott a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks
Fotó: bluesharksbasket.hu

Hétfő délután tartotta meg idényindító sajtótájékoztatóját a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks. A felkészülés már javában tart, az előszezon talán legfontosabb állomása pedig a Sitku Ernő-emléktorna. Csütörtökön, pénteken és szombaton különböző programokkal emlékeznek Sitku Ernőre. Az Értékes Esték elnevezésű programsorozat keretében Ernő fia, Sitku Márton és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Báder Márton részvételével egy beszélgetéssel egybekötött megemlékezésnek ad otthont a Continental Aréna küzdőtere. Ez a program vezeti fel a kétnapos tornát, melyen idén is csak A csoportos csapatokkal veszik fel a versenyt. A sajtótájékoztatón a klub ügyvezetője, Dr. Mohácsi Máté arról is beszélt, erős keret állt össze.

– Egyenlőre bizakodó vagyok, bár gyakorlatilag csak olyan edzőmeccset játsszunk, ahol papíron erősebb csapatok ellen lépünk pályára, NB I A csoportos csapatok ellen játszunk. Itt alapvetően még nem az eredmény számít, de bízom abban, hogy ezt a sebességet át tudjuk vinni a másodosztályra is, mert akkor óriási helyzeti előnyből indulhatunk. Egyenlőre jól néz ki a csapat, úgyhogy bízom a fiúkban – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Dr. Mohácsi Máté, a klub ügyvezetője.

A klub A csoportos színvonalú körülmények között dolgozhat, így a hátteret tekintve minden rendelkezésükre áll, amire szüksége lehet a csapatnak. Horváth Ákos vezetőedző elmondta, bő egy hónapja készülnek együtt és nagyon jó impulzusok érték a játékoskerettel kapcsolatban.

– Minden jó irányban halad a maga útján. Erős ellenfeleket választottunk és az egész felkészülés arra épül, hogy az erősebb ellenfelek sebességére és keménységére felkészülve, azzal felvértezve induljunk majd neki az éles pontvadászatnak – mondta el Horváth Ákos, a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks vezetőedzője.

Egy év kitérőt követően visszatért a csapatba Bus Iván. A Blue Sharks saját nevelésű játékosa az ötödik B-csoportos szezonban kulcsszerepet vállalt a feljutásban, majd a 2021/2022-es idényben is fontos tagja volt az együttesünknek.

– Igazából olyan, mintha el sem mentem volna, ez az egy év úgy elrepült. Én is gondolkoztam, mikor aláírtuk a szerződést, hogy milyen lesz belépni a csarnokba, de nagy varázslat nem történt, tényleg olyan, mintha el sem mentem volna. A csapattal pedig tisztában voltam, igazolások után a 85-90 százalékát ismertem a srácoknak. Vagy korábban csapattársak voltunk már, vagy utánpótlás válogatottban voltunk, vagy a pályáról ismertük egymást. Tudtam, hogy egy jó brigád jött össze, és az első hetek ezt abszolút alátámasztják, mindenki nagyon jól dolgozik, éhesek a sikerre a fiúk, úgyhogy eddig csak pozitívumokat tudok mondani – tette hozzá Bus Iván, a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks visszatérő játékosa.

Fontos információ, hogy elkezdték a bérletek árusítását, ami minden hazai mérkőzésre érvényes, beleértve már a Sitku Ernő emléktorna meccseit is.