Idén is volt Bringaváros – Értékes ajándékokra válthatták a pecséteiket a kerékpárosok
Fotó: Szarka Lajos

Több százan ültek kerékpárra a szombati Bringaváros sportrendezvényen. A szabadidős program a tíz településrészt és a belvárost kötötte össze, a résztvevők 14 helyszínen gyűjthettek pecséteket, amiket értékes ajándékokra válthattak. Nyíregyházán közel 80 kilométer hosszú a városi kerékpárút hálózat, így biztonságosan és kényelmesen tudták megközelíteni a kijelölt helyszíneket a biciklisek.

Folyamatosan érkeztek a biciklisek a Kossuth téri regisztrációs ponthoz szombaton. Reggel 8 óra 30 perc és 10 óra között várták a regisztrálókat Nyíregyháza számos pontján, idén már negyedik alkalommal szerveztek Bringaváros rendezvényt. A kerékpárosok 11 helyszínen kereshették a regisztrációs pecsétgyűjtő bringapontokat: a Kossuth téren, a Jósavárosban, a Korányi Kertvárosban, a Hímes-Városmajorban, Örökösföldön, Oroson, Borbányán, Nyírszőlősben, Sóstóhegyen, a Kertvárosban és a Malomkertben, illetve további három szponzori ponton kaphattak pecsétet a biciklisek.

Pecsétgyűjtés 14 helyszínen

A menetleveleken találták a címeket, délután négy óráig volt idejük körbejárni a várost és begyűjteni a pecséteket. Sokan már visszatérő résztvevőnek számítanak a Bringaváros sportrendezvényen.

„Már egy pár éve is részt vettünk a Bringavároson a gyerekekkel és nagyon-nagyon élvezték. Most az idő is engedi, hogy kihasználjuk ezt a napot egy kis mozgásra és élménygyűjtésre.” – mesélte az egyik résztvevő, Szabó Klára.

A Bringaváros arra is alkalmas, hogy a nyíregyháziak felfedezzék a város olyan részeit is, amit eddig talán még nem ismertek. Biriné Csilla úgy nyilatkozott: „Most derült ki a papírról, hogy nem nagyon ismerjük Nyíregyházát, még most tanakodunk, hogy merre induljunk.”

Több száz résztvevő

Reggel kilencre, alig fél óra alatt már százan regisztráltak csak itt a Kossuth téri ponton. A résztvevők legalább kilenc pecsét összegyűjtése után választhattak az ajándékok közül, mindenki a saját regisztrációs bringapontján.

„Minél több helyen járnak, annál nagyobb ajándékra számíthatnak, törölköző, kulacs, sok minden ajándék van, ehhez be kell mutatni a pecséteket. Ezen kívül is vannak versenyek, ahogy szoktuk, például az iskoláknak. Minél nagyobb aktivitást várunk a diákoktól is, illetve lesz a Kossuth téren kerékpár szépségverseny is, erre is lehet jelentkezni. Nagyon örülök, hogy a Bringaváros ilyen népszerű lett és ez összhangban van azzal az infrastruktúra fejlesztéssel, amit az elmúlt tíz évben sikerült megvalósítani.” – mondta a helyszínen Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Biztonságos kerékpározás

Nyíregyházán már közel 80 km hosszú a kerékpárút hálózat, így biztonságosan és kényelmesen tudták a résztvevők megközelíteni a pecsétgyűjtő pontokat. A tíz településrészt és a belvárost összekötő szabadidős sportrendezvény a családok körében is népszerű program volt a hétvégén.

„Az a célja, hogy az embereket inspiráljuk arra, hogy az egészségükkel foglalkozzanak, vegyék észre, figyeljék, hogy mennyi kerékpárút van már Nyíregyházán. A legutóbbi a borbányai és nem biztos, hogy a sóstóhegyiek sokat járnak Borbányára, de most ez a program lehetőséget ad arra, hogy biciklivel bejárják Borbányát vagy akár a Kertvárost.” – tette hozzá a polgármester.

Még lehet szavazni

A programok között szerepelt a kerékpár szépségverseny is. A bicikliket a Kossuth téren lehetett regisztrálni, az itt készült fotókat a cikkünk alatti bejegyzésben lehet megtekinteni. A szavazás pedig szeptember 30-ig, csütörtökig tart, délig lehet kiválasztani a legszebb kerékpárt.

Kapcsolódó galéria

Bringaváros 2021