Idén is várja a gyerekeket Szigliget

9 turnus 1200 gyermek

 

Önfeledten játszanak a nyíregyházi gyerekek a Balatonban. A város tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. fenntartásában van az a szigligeti gyermeküdülő, amely minden nyáron fogadja a nyíregyházi általános iskolásokat. A városüzemeltető cég az elmúlt évek során arra törekedett, hogy minél több oktatási intézmény tanulója eljusson a „Magyar Tengerhez” és élményekben gazdag, kellemes kikapcsolódásban legyen része. Az Önkormányzat úgy döntött, a gyakorló, az egyházi és az alapítványi iskolák diákjai is utazhatnak, a fenntartó intézmény státuszától függetlenül. Ebben az évben 9 turnusra jelentkezhettek a gyerekek. Rájuk gondosan kiválasztott felügyelő tanárok vigyáznak majd. A nyári táborozás szervezése már januárban elkezdődött, a jelentkező iskolák igazgatói kijelöltek egy-egy kapcsolattartó személyt, akik részt vettek a hónapok óta tartó szervezőmunkában. Összegyűjtötték a jelentkezési lapokat és folyamatosan szedik a kedvezményes nyaralás költségeit.

 

Kedvezményes nyaralás

 

Dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor, táborvezető elmondta, a táborozási díjat a költségek számbavétele, valamit a tervezett létszám alapján határozták meg. Az általános iskolásoknak 33 ezer forintot kell fizetni, a felnőttek pedig 37 ezer forint költségtérítést fizetnek turnusonként. A táborozás díját 6 napra és 5 északára tervezték. A befizetett összeg tartalmazza a résztvevők útiköltségét, a közüzemi díjakat, a strandbelépőt, a szállást, a napi háromszori étkezést, valamint a szakmai programok díját.

 

Nyíregyháza segíti a gyerekeket

 

A táborozó gyerekek azonban nem egyformán fizetnek, hiszen azoknak az általános iskolásoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, az Önkormányzat üdülési támogatást biztosíthat. Ez évente egy alkalommal tízezer forint/fő lehet.

 

Kulturális programok és önfeledt kikapcsolódás

 

A tábor szervezői a programot úgy állították össze, hogy azok igazodnak a gyerekek életkori sajátosságaihoz. Az egy hetes nyaralás alatt a vakációzó diákok sok ismeretet szerezhetnek a Balatonról és a környék nevezetességeiről, de minden nap a strandon is szórakozhatnak. Már hagyomány, hogy a napi programok mellett a a kísérő pedagógusok esténként vetélkedőket és mókás mulatságokat szerveznek a gyerekeknek.

 

Táborozás komfortos körülmények között

 

Az üzemeltető mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekek minél komfortosabb körülmények között nyaraljanak, ezért az elmúlt években több millió forint értékű beruházás valósult meg az üdülőben. Felújították a faházak tetőszerkezetét, kicserélték a kerítést, modernebbé tették a vizesblokkokat, a konyhát és kialakítottak egy betegszobát. Ettől az évtől pedig egy kondipark is várja majd a táborozókat. A gyerekek mellett nyíregyházi civil szervezetek is nyaralhatnak a szigligeti gyermeküdülőben. Nekik az elő- és az utószezonban van lehetőségük a vakációra.

ME.