Idén is segítenek a diákok Sóstón

A Tourist Police szolgálatban részt vevő fiatalokat arra készítik fel, milyen kérdéseket kaphatnak leggyakrabban azoktól a turistáktól, akik Nyíregyházán töltik el nyári vakációjuk egy részét. Az idei nyár már az ötödik, hogy iskolai közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok róják a város és Sóstógygyfürdő utcáit, segítve ezzel a Nyíregyházi Rendőr-kapitányság munkáját. Az idegen nyelveket beszélő diákok az idegenforgalmi szezonban szükség esetén útba igazítják az ide érkezőket, de bűnmegelőzési feladatot is ellátnak. Szórólapokat helyeznek el parkoló autókon, vagy a járókelők kezébe adnak olyan papírokat, amelyeken arra hívják fel az ide látogatók figyelmét, hogyan vigyázzanak értékeikre.

Ferenc Róbert ezredes, a Nyíregyházi Rendőr-kapitányság vezető-helyettese elmondta, egyfajta kapcsolatot alakítanak ki a diákokkal, bízva abban, hogy később ők is betekintenek a rendőrség munkájába. De ezeken kívül a rendőrség szívesen vállalja ifjúsági programok keretein belül azt, hogy nevelő célzattal a jóért és a közért tudjanak tevékenykedni.

További képekért kattintson a fotóra!

A diákok az érettségi megszerzéséhez nélkülözhetetlen kötelező közösségi szolgálatuk egy részét teljesítik a Tourist Police kötelékében. Van olyan fiatal, aki belügyi rendészeti tagozaton tanul, így számára igazán testhezálló ez a feladat.

A nyári gyakorlatukat teljesítő diákok sokat segíthetnek a városban élőknek és az itt nyaralóknak egyaránt.

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, napjainkban a biztonság nagyon fontos szerepet egy turisztikai térség turisztikai vonzerejének alakulásában, és kulcsfontosságú tényezővé vált az ide érkezők utazási döntéseiben. Éppen ezért ők is folyamatosan kommunikálták azt, hogy Nyíregyháza és a Nyírség egy közeli, megbízható, vendégszerető és biztonságos úti cél. Ezt hivatott erősíteni a Tourist Police szolgálat, kiegészülve a fiatal, lelkes, nyelveket beszélő diákokkal, akik segítik a közvetlen kommunikációt a turisták és a rend őrei között.

50 középiskolás felváltva napi 3-3 órában teljesít szolgálatot minden hétköznap egészen augusztus végéig.

ME.
Fotó: Szarka Lajos