Idén is megrendezték a Jósavárosi Napokat

1970. augusztus 20-án, a lakótelep első háztömbjének átadásával ünnepelt először a városrész lakossága. A közel fél évszázados esemény gerincét a kezdeti időkben sportesemények és vásár alkotta, mára a kulturális jelleg került előtérbe. A kétnapos esemény már pénteken elkezdődött, akkor a gyermekeket várta kézműves foglalkozás és bábszínház. A szombati programot a hagyományokhoz híven a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar majorettjeinek felvonulása nyitotta meg.

 

Fejlesztések 2020-ig

 

Az eseményen jelen volt dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, aki köszöntő beszédében hangsúlyozta, a város kiemelten foglalkozik a Jósaváros fejlesztésével.

– Éppen tegnap írtam alá egy olyan dokumentumot, amely egy új kondipark létesítését szorgalmazza itt a Jósavárosban. De ha a gimnázium hátsó udvarát nézzük, az is megújult, valamint épülő utakat látunk és szépülő belvárosi környezetet. Van egy nagy fejlesztési tervünk 2020-ig, amely Nyíregyháza több kerületének is a modernizációját tartalmazza, természetesen a jósavárost is beleértve.

 

Kutyafuttató és útfelújítás

 

A városrészben az elmúlt esztendőben is jelentős fejlesztések valósultak meg. Tavaly novemberben adták át a kutyafuttatót a Robinson-dombon, amellyel sok kutyatulajdonos álma valósult meg, egyúttal hozzájárult a városrész közterületeinek tisztaságához is. Idén tovább folyik a Jósaváros útjainak, tereinek, játszótereinek felújítása – hangsúlyozta dr. Horváthné dr. Veisz Katalin, a városrész önkormányzati képviselője, aki hozzátette, hamarosan megkezdik a Kodály Zoltán utca teljes felújítását.

– Elkezdtük a Csaló közi Nyugdíjas Ház energetikai korszerűsítését is, amely most a külső nyílászárók cseréjénél tart. Természetesen kisebb felújításokat még eszközölünk, amit előre még nem tudunk, de ha belefér az éves költségvetésbe akkor megtesszük – tette hozzá a képviselő.

A kétnapos rendezvénysorozat programjaira idén is sokan voltak kíváncsiak. Az estig tartó rendezvényt művészeti csoportok fellépői és bemutatói színesítették. A nap folyamán fellépett a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület, hastáncosok szórakoztatták az érdeklődőket, Mediball bemutatót tartott a Spirit SE, volt zumba, kutyás bemutató cigánytánc is. A napot francia sanzonokkal és örökzöld slágerekkel Gerome zárta.

Piszár Tünde