Idén is lesznek húsvéti programok Nyíregyházán, csak kicsit másként!

A koronavírus-világjárvány miatt idén sem lesznek húsvéti rendezvények az országban, mindez azonban nem azt jelenti, hogy locsolkodás, vagy éppen tojásfestés nélkül maradnának az érdeklődők. Tulajdonképpen szinte semmi nem marad el, csak ezek átköltöznek az online térbe Nyíregyházán.

 

Többek között a Kállay Gyűjtemény és a Sóstói Múzeumfalu is megpróbálja az ünnep hangulatát az otthonokba varázsolni.

 

ONLINE TÁRLATVEZETÉS A KÁLLAY GYŰJTEMÉNYBEN

 

Jövő héttől április 23-ig a nyíregyházi Mészáros Józsefné tojásfestő Tojásvarázs című kiállítását – hozzávetőlegesen 500 hímes tojást mutat be – tekinthetik meg az érdeklődők a Kállay Gyűjtemény honlapján, de lesz online tárlatvezetés is, amit az intézmény Youtube-csatornáján, valamint közösségi oldalán is figyelemmel kísérhetnek. Mindemellett a tojásfestés rejtelmeibe is bevezetik az érdeklődőket. Bővebb információ: www.kallaygyujtemeny.hu oldalon olvasható.

VIDEÓK NAGYCSÜTÖRTÖKTŐL A SÓSTÓI MÚZEUMFALU KÖZÖSSÉGI OLDALÁN

 

Készül a Húsvétra a Sóstói Múzeumfalu is, a skanzen közösségi oldalán videók jelennek meg majd nagycsütörtöktől egészen húsvéthétfőig mindennap a hímestojás-festésről, a sárgatúró-készítésről, és persze a locsolkodás sem marad el. Bővebb információ: Sóstói Múzeumfalu/Facebook.