Idén is lesz tavaszi hangverseny Nyíregyházán

Már hagyomány Nyíregyházán, hogy az Újévi Koncert után a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar Tavaszi Hangversenyre várja a városlakókat. Idén április 10-én tartják meg a tavaszköszöntő hangversenyt a Váci Mihály Kulturális Központban. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és majorette csoport mellett színpadra lépnek a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola Tánc Tagozatának növendékei, a Tűzmadarak Majorette Csoport és a Szabolcs Néptánc Együttes táncosai.
A rendezvény sajtótájékoztatóján dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta: a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a táncosok bevonásával olyan programot szervez, amely a kultúrát erősíti.

További képekért kattintson a fotóra!

A Tavaszi Hangversenyen az elmúlt években filmzenével, operagálával, tavaly pedig a Háry János legnépszerűbb dalaival várták a zenekedvelőket. Idén néptáncgálát tartanak fúvósokkal.
Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, karmester elmondta:
Az újévi koncert programjába, a zenei koncepció miatt idén nem illett bele a népzene, ezért gondoltak arra, hogy ez most a Tavaszi Hangversenyen nagyobb hangsúlyt kap. Így népzenével, néptáccal és operett dallamokkal várják az érdeklődőket.

A koncert nyitó száma Erkel Ferenc Hunyadi László című operájából a Palotás lesz, de az esten felcsendül többek között Kodály Kállai kettőse, Gulyás Lászlótól a Széki muzsika, de a közönség a Marica grófnőből és a Csárdáskirálynőből is hallhat népszerű dallamokat. A Tavaszi Hangversenyre a belépőjegy ára 1000 Forint, a 18 éven aluliak számára ingyenes. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar tervei között szerepel egy nyári koncert megrendezése is.

F.A.

Fotó: Kohut Árpád