Idén is lesz Bringa Piknik

Május 25-én ismét lesz Bringa Piknik Nyíregyházán. A cél ezúttal is Tokaj. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is számos frissítő pont várja a kerékpárosokat, de újdonságként lesz egy hegyet megkerülő szakasz is. 

A nyár legbiztosabb jele a Bringa Piknik. Hetedik alkalommal rendezik meg az eseményt Nyíregyházán, és most is a megyeszékhelyről Tokajba kell eltekerni. Május 25-én pontban 9 óra 37 perckor rajtol el a mezőny a Kossuth térről, és várhatóan most is több mint ezren vágnak majd neki a távnak. Korábban 6 év alatti volt a legfiatalabb résztvevő, de több nyolcvan év fölötti is volt, aki bringára ült. Út közben számos frissítő pont várja a résztvevőket. A szervezők a Nyíregyházi TV Szieszta című műsorában elmondták, a rajt után az esemény napján forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak. 

A cél ezúttal is Tokajban a Fesztivál Katlan lesz, de újdonságként idén először a Tokaji hegyet is meg lehet kerülni. Délután 13.30-tól rajtol a mezőny a Katlantól, és további 22 km-t lehet tekerni, Bodrogkeresztúrnál pedig piknikpont várja a résztvevőket. A szervezők azokra is gondoltak, akik nem kerékpárral szeretnének visszajönni Nyíregyházára, mivel a vasúttársasággal egyeztetve óránként indulnak majd kerékpárok szállítására alkalmas vonatok Tokajból. Számos program várja  a résztvevőket aznap mind Nyíregyházán, mind pedig Tokajban. Az esemény fő célja a kerékpáros közlekedés és a kerékpárutak népszerűsítése.