Idén is kínál olvasnivalót a strandkönyvtár

Már hagyomány, hogy minden évben olvasnivalót kínálnak a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár dolgozói a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vendégeinek. A hatvanas évektől minden nyáron biztosították ezt a kikapcsolódási lehetőséget a fürdőzőknek, majd hosszabb szünet után, 2012-ben indult újra a szolgáltatás.

 

Könyvek, magazinok, napilapok

 

Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta, fontos, hogy olvasóbarát szemlélettel nyissanak a látogatók és olvasók felé, hiszen kulturális intézményként meg kell jelenni a városban. Az igazgató hozzátette, ehhez együttműködő partnerekre is szükségük van. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. segítségével valósult meg az, hogy idén is kitelepült a könyvtár 300 kötettel, magazinokkal és napilapokkal.

 

A szolgáltatás ingyenes

 

A strandkönyvtár az öltözők mellett minden munkanap 10 és 18 óra között fogadja az olvasókat egészen július 30-ig. A kölcsönzés ingyenes, mindössze egy regisztráció szükséges az olvasáshoz. A vendégek a könyv-, illetve a folyóirat-kölcsönzést plusz szolgáltatásként vehetik igénybe.

 

Rossz idő esetén is tartalmas lehet a kikapcsolódás

 

Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője kifejtette, jó kezdeményezésnek tartja a strandkönyvtárat, hiszen nagyon sokszor, amikor az ember megy a strandra, akkor arra figyel, megvan-e a gyerek, a hűtőtáska, a buszjegy.

[REKLAM]

Külön megoldást kíván, hogy hová teszik a pénzt, a telefont és amikor mindez megvan, akkor jönnek rá az emberek, hogy napoznának és olvasgatnának, csak éppen nem hoztak magukkal könyvet. Podlovics Lajos elmondta, ezt orvosolja a strandkönyvtár-szolgáltatás, amit nagyon jónak ítélt meg, hiszen tartalmasan tudják a strandolók eltölteni az időt.

 

Idegen nyelvű kiadványok

 

A könyvtár munkatársai gondoltak a külföldi vendégekre, hiszen idegen nyelvű kiadványok közül is választhatnak azok, akik olvasással szeretnék idejük egy részét eltölteni a strandon.

ME.