Idén is keresik az ország tortáját

Ropogós mézes-diós tészta alap, gyömbér, körte, csokoládé, vaníliás krém és fahéj. Ízvilágát tekintve igazi mennyország volt a komáromi kisleány elnevezésű torta az édességet kedvelőknek. Azonban már nem kell sokat várni és a cukrászok újabb finomsággal kényeztethetik az ínyenceket. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete ugyanis a 2019. évre is meghirdette a „Magyarország Tortája” és – az „Egy Csepp Figyelem” Alapítvánnyal közösen – a „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt. A nyertes torta lesz 2019. év „Magyarország Tortája”, amit augusztus 20.-tól lehet majd kapni az üzletekben.

MAXIMUM KÉT TORTÁVAL LEHET NEVEZNI

A versenykiírás szerint, a megmérettetésre csakis cukrászdák vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, maximum két, magyaros ízvilágú, az augusztus 20-i ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákkal.

A versenymunkák nem tartalmazhatnak:
- aromákat
- fondokat
- növényi habot
- margarint
- modell burkolóanyagot.

A nevezett torták:
- 22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek
- változatos textúrákat tartalmazzanak
- magassága max. 8 cm + dekoráció lehet.

Az első zsűrizési – áprilisban tartják - körből 5 torta jut tovább a döntőbe.


CUKORMENTES TORTA IS NEVEZHET

Idén is keresik Magyarország Cukormentes Tortáját. Tavaly a győztes a Három kívánság nevet viselő torta lett, aminek a legfontosabb összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró volt.

- A „Magyarország Cukormentes Tortája” pályázat célja a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségének erősítése, ennek érdekében ÚJ, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák bevezetése a cukrászatokba. A verseny nyílt: olyan cukrászdák és vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások is pályázhatnak, melyek nem ipartestületi tagok. A nevezés díjtalan, több tortával is lehet nevezni. A nyertes torta lesz a 2019. évi Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese, amelyet elsőként augusztus 20-án, a Magyar Ízek Utcája elnevezésű rendezvényen lehet árusítani- olvasható a pályázati felhívásban.


Szerző: Bruszel Dóra