Idén három napon vizsgázhatnak majd a leendő középiskolások

Hasonlóan a tavalyi plusz egy naphoz, idén is kapnak majd egy bónuszlehetőséget azok, akik a vírushelyzet miatt lemaradtak a pótvizsgáról is.

2022-es felvételiben is lesz egy plusz pótidőpontja azoknak, akik esetleg az első kettőre nem tudtak elmenni - ez február 4-én délután kettőkor lesz - derül ki a minisztérium friss határozatából.

hivatalos menetrend szerint az első vizsga 2022. január 22-én 10 órakor lesz, a pótló központi írásbeli felvételi vizsga – ezen csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni - pedig 2022. január 27-én, 14 órakor lesz.

Ezeken felül adott most plusz egy napot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Fontos, hogy ezen a vizsgán azonban csak azok vehetnek részt, akik koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak elmenni az eredeti vizsgaidőpontokra, vagy a januári végi időpontok alatt karanténban voltak. Az ezeken felüli egyéb rendkívüli, a vizsgázók önhibáján kívül bekövetkezett mulasztásmegítélése az iskola igazgatójának hatásköre.

Az is nagyon fontos, hogy azok, akik nem tudtak elmenni a januári vizsgára csak külön kérelemmel - amit az iskolának kell beadni - jelentkezhetnek, illetve jelezhetik az intézményeknek, hogy a pót-pótnapon írnák meg a felvételit. A kérelem beadásának határideje 2022. január 28.

 

Forrás: eduline.hu