I. Sóstolimpia

Szombaton újra a korcsolyáké lesz a főszerep a Sóstói-tavon. A szervező Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. ugyanis, kihasználva az extrém hideg miatt kellő vastagságúra hízott jeget, Sóstolimpiát rendez a Tófürdő jegén.

 

Több korcsoport

 

A jelentkezők több korcsoportban és versenyszámban mérhetik össze tudásukat. 

– Az olimpia magában takarja azt, hogy több versenyszám is lesz. Egyéniben indulhatnak majd a városlakók, gyerekek, óvodások, kisiskolások, seniorok. Illetve egy kicsit megfűszerezzük most azzal is, hogy a város nagy cégei meghívást kaptak és ők egy jégszoborfaragó versenyen vehetnek részt, illetőleg, amikor lemennek az egyéni versenyszámok és befejeződik a szoborfaragás, akkor ők utána egy céges korcsolya váltóversenyen is részt vehetnek majd – részletezte Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

 

20 centis jég

 

A szervezők hangsúlyozták, szombatra minden feltétel adott lesz egy kellemes nap eltöltéséhez a Sóstói-tavon. Minden egyes induló emléklapot kap, a helyezettek pedig oklevéllel és tárgyjutalommal gazdagodnak. Sőt, a résztvevők forró tea mellett melegedhetnek meg. Természetesen a biztonság is garantált a hétvégén. Az előrejelzések szerint tartós mínuszok várhatók, továbbá a szakemberek folyamatosan mérik a jégvastagságot is, amely jelenleg 20 centiméter fölött van, így biztonsággal lehet majd rajta siklani. Jelentkezők már szép számmal vannak, de aki kedvet érez egy kis szabadtéri mozgáshoz, szombaton 8 óra 30-tól lehet jelentkezni versenyzőnek a Tófürdő bejáratánál.

Piszár Tünde