I. Nyíregyházi Futófesztivál - Idén április 18-án, szombaton
I. Nyíregyházi Futófesztivál - Idén április 18-án, szombaton

Idén április 18-án (szombaton) az Orha Mûvek támogatásával a Mozaik Med Sportegyesület és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata futófesztivált rendez a szabolcsi megyeszékhelyen. A rajt és a cél is a Kossuth téren lesz.

A Mozaik Med Sportegyesület vezetésének régóta dédelgetett álma válik valóra azzal, hogy 5 év után újra lehet városi futóverseny a szabolcsi megyeszékhelyen, amelynek útvonala ráadásul érinti Nyíregyháza legszebb pontjait – tudtuk meg az esemény szervezõjétõl, Gyurcsán Gábortól.

– Az elmúlt idõszakban azt láttuk, hogy egyre többen hódolnak a futásnak akár hobbi, akár komolyabb szinten, sõt van olyan városlakó, aki már nemzetközi szinten is letette névjegyét. Éppen ezért Nyíregyháza nevezetességeit érintõ útvonalat álmodtunk, amely magában foglalja a Kossuth teret, a Bujtosi-tavat, a Sóstói-erdõt, a múzeumfalut, a belvárosban pedig a szabadtéri színpadot és környékét is.

Akár trióban is

A távok között szinte mindenki megtalálhatja a hozzá illõt. Lesz 800 méteres gyermekfutam, valamint 5 és 10 (ezeken 12 éven felüliek vehetnek részt), illetve 21 kilométeres (14 éves kor felett) futam szintén, a legutóbbit pedig akár párban, akár trióban is lehet teljesíteni. Továbbá egy 800 méteres jótékonysági futam is, amelynek a teljes bevételét a Jósa András kórház Gyermekosztályának ajánlják fel.

Egész nap sportos programok

A Kossuth téren lesz a rajt-cél és maga a versenyközpont is, valamint egy színpad, ahol egész nap sportos programok várják az ide kilátogatókat.

– A rendezvény célja, hogy egy egész délelõttöt betöltõ programot nyújtsunk a sportolóknak és családjaiknak, amit évrõl évre meg tudunk rendezni – tette hozzá a szervezõ. Az esemény két fõvédnöke dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és dr. Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár.

Nevezni az interneten és a helyszínen

Nevezni az interneten a www.nyiregyhazi­futo­fesz­tival.hu  weboldalon lehet, illetve április 18-án a helyszínen.

A Mozaik Med SE minden hétfõn 17.45-tõl közösségi futást szervez a Városi Stadionban, ahol akár az 5, akár a 10 kilométeres távra is fel tudnak még készülni a futók.

Részletek, nevezés:

a www.nyiregyhazifutofesztival.hu oldalon.