Huszonkét csapat versenyzett a Megyei Német Nyelvi Csapatversenyen

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban 2022. november 11-én, pénteken rendezték meg a Megyei Német Nyelvi Csapatverseny döntőjét. 

A versenyre a megye különböző iskoláiból 22 csapat nevezett. Az írásbeli forduló feladatlapjait 2022. október 11-én saját iskolájukban oldották meg a versenyzők. Az itt elért eredmény alapján került sor a legjobbak meghívására a verseny második fordulójára, illetve a díjkiosztó ünnepségre. A gyakorlóiskolát képviselő csapatok versenyen kívül vettek részt a megmérettetésen. 

– A Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata anyagi támogatásával megvalósított  versenyt Dr. Komáromi István a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója nyitotta meg, majd Nagy Szabina önkormányzati képviselő  köszöntötte a résztvevőket. A verseny döntőjén a csapatok egy akadályversenyen vettek részt, ahol 6 állomáson a német nyelvhez kapcsolódó játékos feladatokat oldottak meg. A verseny résztvevői az iskola aulájában a Nyelvek Európai Napjára a gyakorlóiskola diákjai által készített plakátokból, rajzokból összeállított kiállítást tekinthették meg. Az eredményhirdetésen a díjakat Nagy Szabina önkormányzati képviselő és Dr. Komáromi István az Eötvös József Gyakorlóiskola igazgatója adta át. Köszönet a verseny szervezéséért a német nyelvi munkacsoport tagjainak (Subert Ildikó, Jeneiné Duli Mónika, Mokánszkiné Péter Adrien, Kurinszky Andrea), valamint az Idegen Nyelvi Munkaközösség tagjainak – tájékoztatta szerkesztőségünket Nagyné Mussó Judit, az Idegen Nyelvi Munkaközösség vezetője.

Eredmények:

7. évfolyam

7. évfolyamon a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot a Verdák 3 csapat képviselte. A csapat tagjai: Ónodi Kata, Demeter Csongor, Bodnár- Gyomai Panna.

8. évfolyam

8. évfolyamon a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot a Personen csapat képviselte. A csapat tagjai: Krump Kiara, Morauszki Benjámin, Harangozó Luca.
 

Kapcsolódó galéria

Megyei Német Nyelvi Csapatverseny