Húsz állomáson teljesítettek feladatokat a Katasztrófavédelmi Verseny résztvevői
26. alkalommal rendezte meg a Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az Erdei tornapályán 9 általános iskolai és 5 középiskolai csapat mérte össze tudását és ügyességét. A tét az országos döntőbe jutás volt.

Az Erdei tornapályán és környékén közel 20 állomáson kellett teljesíteni az elméleti és gyakorlati feladatokat a helyi megmérettetésekről továbbjutott csapatoknak a Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen, melyet a megyei igazgatóság immár 26. alkalommal rendezett meg. Varga Béla a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, fontos, hogy foglalkozzanak a fiatalokkal, hiszen tudatos állampolgárokat szeretnének nevelni, és nekik is szükség van az utánpótlásra, nem csak a beavatkozó tűzoltóknál, de a tiszti állománynál is. Reméli, hogy sok fiatal választja majd ezt a pályát, és szolgálja az állampolgárokat, mint most ők nap mint nap.

Sérültet is mentettek

A versenyen 9 általános iskolai és 5 középiskolai csapat mérte össze tudását és ügyességét. Többek között nyúlgátat építettek, sérültet mentettek, tűzoltóautó sugárcsöveket szereltek össze, egészségügyi feladatokat oldottak meg, de voltak elméleti kérdések is. Az erdei tornapályán megrendezett Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny tétje az országos döntőbe jutás volt. 

Kapcsolódó galéria

Katasztrófavédelmi verseny