Húsvéti meglepetések

Az utolsó ecsetvonásokat Nyíregyháza polgármestere vitte fel a Családok Átmeneti Otthonának falára, amellyel teljessé vált az épület felújítása. 2014-ben európai uniós forrásokból, közel 100 millió forintból újult meg a Tokaji úti szálló, ahol uniós előírásoknak megfelelően történt meg a teljes külső, belső és energetikai felújítás, valamint az akadálymentesítés. Az intézményben 40-en veszik igénybe az ellátást, közülük 21 lakó még kiskorú. Mivel minden családban van gyermek, ezért döntöttek úgy az intézmény munkatársai, szebbé teszik környezetüket.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója a dekorálás befejezése után azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az a pár színes kép, amit az intézményben élők és a munkatársak festettek, szebbé varázsolják a sokszor ingerszegény környezetből érkező gyerekek mindennapjait.
A színes mesefigurákat ábrázoló díszítés a lakóknak is tetszik.

JÁTÉK AJÁNDÉKBA

Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc a faldekorálásra nem érkezett üres kézzel, a közelgő húsvét alkalmából építőkockákkal lepte meg az otthon kis lakóit. A város vezetője azt mondta, a húsvét családi ünnep is, ezért jókor fejeződött be a falak dekorálása. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a tavalyi felújítással jó körülményeket tudnak teremteni a lakóknak. Hozzátette, arra is figyelnek, hogy játékok is legyenek az intézményben, amelyekkel – szó szerint – otthonossá tudják tenni az épületet.

A Családok Átmeneti Otthonában egy éven át biztosítanak jövedelemtől függő, minimális térítési díj ellenében otthont, amit fél évvel, vagy iskolás gyermeket nevelő család esetében az adott oktatási év végéig meghosszabbíthatnak.

Mikita Eszter

(Fotó: Trifonov Éva)