Húsvét – Elindult a vásárlói roham a piacokon
Fotó: Illusztráció

Már egy hete elindult a húsvéti roham a nyíregyházi Búza téri piacon. A sláger a termelői sonka és a nagyméretű tojás. Sokan már beszerezték a termékeket, de az utolsó napokban is rengetegen indulnak bevásárolni. A termelők szerint a húsvéti árukból többszöröse fogy ilyenkor, mint az év más napjain.

 

– Ilyenkor a füstölt áru a legnépszerűbb. Az évhez képest a többszörösét megveszik ilyenkor a vásárlók. Füstölt sonka, darabolt comb, füstölt tarja, és a füstölt kolbász a legnépszerűbb. Ezeket mi készítjük, így még hagyományosabb íze van – mondta el Szentmiklóssy János, a Szentmiklóssy Húsbolt tulajdonosa.

A sonkák és a füstölt áruk mellett a húsvéti időszak elengedhetetlen eleme a tojás, az ünnepi időszakban már a nagyobb méreteket keresik a vásárlók. A nyíregyházi Búza téri piaccsarnokban a reggeli 6 órai nyitás óta folyamatos a sorban állás a standoknál.

– Saját termelésű tojást árulunk, magyar termék. Egyenesen a tyúkházból kerül a Búza téri piacra. Ilyenkor nagyon nagy a vásárlói tömeg és kimondottan keresik a nagyobb méretű tojást. A minőséget helyezik a vásárlók előtérbe, rengeteg mennyiségű tojást adunk el ebben az időszakban – tette hozzá Ambrusné Gabulya Judit termelő.

Az árusok a legnagyobb forgalomra még szerdán és csütörtökön számítanak, de a Búza téri piac nagypénteken és szombaton is várja a vásárlókat, az ünnepi munkarend szerint húsvétvasárnap és -hétfőn zárva tartanak.