Hűsítő hidegfront érkezik a csütörtöki kánikula után – Ilyen időjárásra számíthatunk!

Csütörtökön hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, majd újabb hőhullámra számíthatunk a július érkezésével. A hidegfront nem érinti Franciaországot, sem Spanyolországot, így azokon a területeken folytatódik a hőség.

Csütörtökön éjjel túlnyomóan derült, csapadékmentes időre van kilátás. A délnyugati szél jellemzően mérsékelt marad. A hőmérséklet többnyire 17, 22 fok közé csökken, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet a hajnal – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön napközben észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legtöbb felhő északkeleten lesz. A Nyugat-Dunántúlon elszórtan, az ország északkeleti harmadában szórványosan, a kettő között csupán helyenként várható záporeső, zivatar, amelyeket viharos széllökés, jégeső, lokálisan felhőszakadás kísérhet.

A nyugati, északnyugati szél zivatartól függetlenül is több helyen megerősödik. A hőmérséklet többnyire 31 és 36 fok közé emelkedik, de egy-egy helyen 37 fok sem kizárt.

Pénteken napos időre számíthatunk, keleten helyenként több gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 13 és 19, nappal a maximum 25 és 29 fok között alakul.

Szombaton napos időre számíthatunk, keleten helyenként több gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik. Éjszaka 11 és 16, nappal 26 és 30 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

Vasárnap derült, száraz idő lesz. A szél délnyugatira fordul, és néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

A jövő hét elején a vasárnapinál is nagyobb hőségre számíthatunk.

 

Forrás: hirado.hu