Hová rohansz? – Közösségi futást szerveztek a görögkatolikusok

 

Örökösföldet futották körbe az Adventi Közösségi Futás résztvevői vasárnap délután. A mozogni vágyók a görögkatolikus templomtól indultak. Csapatosan kocogtak végig a Szalag illetve Család utcán, majd a Semmelweisre fordultak és a Törzs utcán érkeztek vissza a rajthoz.

Egy kör volt a minimum, de aki bírta kettőt is bevállalhatott.

Ide járunk a görögkatolikus templomba a családdal, úgyhogy itt is hallottuk a felhívást, de az interneten is olvastam róla. Ősszel elkezdtem futni, úgyhogy kapóra jött az alkalom.

– mondta Fazekas Bernadett, aki civilben a Dongó Együttesben zenél.

Kell egy kis áramszünet, na meg szeretet és közösség is!

Hová rohansz? Ezzel a kérdéssel szólította meg a családok számára legtöbbször hektikus adventi időszakban az embereket Szabó Tamás. Az örökösföldi görögkatolikus egyházközség parókusa úgy véli, az év ebben az időszakában a legfontosabb dolgokra nincs időnk: egymásra és magunkra. Ezért a templomban a liturgiák után, interneten, a Nyíregyházi Televízióban és a rádióban is beszélgetésre, közös mozgásra invitálta a nyíregyháziakat.

Valakivel beszélgettünk és mondta, hogy most rohan, nem ér rá futni. Akkor belegondoltam, hogy ebben az időszakban valóban nincs időnk lényeges dolgokra. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a futás a leglényegesebb, hanem ebben a rohanásban nincs idő a kapcsolatainkra, megállásra, beszélgetésre, együttlétre. Nagyon kevés lehetőségünk marad.

– fejtette ki Szabó Tamás.

Barátságos légkör a templomban is

Aki teljesítette a távot, mézeskalács érmet kapott. A templom udvarán pedig számos finomság, többek között forralt bor, krémlevesek és egyéb finomságok várták a résztvevőket.

A kicsiknek még koncertet is szerveztek. Őket a Vidám Manók szórakoztatták. A közösségi futást egyébként számos nyíregyházi cég támogatta, többek között a Csősz Kft. az Intersport, Finnamed Magánklinika és az Ételérzés konyha is.

 

Z. Pintye Zsolt