HotelHero-k Nyíregyházán – Száz adag ételt főztek vasárnap a rászorulóknak

Összesen száz adag ételt főztek a rászorulóknak vasárnap az Aquarius Élményfürdőben és a Hunguest Hotel Sóstóban. Nyíregyházáról is csatlakoztak az országos szintű HotelHero kezdeményezéshez. Az ételek kiosztását a Magyar Vöröskereszt vállalta.

Tejfölös pulykatokány készült vasárnap az Aquarius Élményfürdő konyhájában. Bár a járványügyi szabályok szerint a fürdő jelenleg is zárva tart, csatlakoztak egy jótékonysági kezdeményezéshez. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. csapata ötven adag ételt készített el rászorulók számára. A HotelHero nevű akcióhoz csatlakozott Nyíregyházán a Hunguest Hotel Sóstó is, ahol szintén ötven adag ételt főztek. A jótékonysági kezdeményezésnek és a csatlakozásnak is hosszú története van, erről Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője mesélt.

„Körülbelül egy évvel ezelőtt tenni akaró szállodai dolgozókból, vállalkozókból alakult egy csapat, ők a HotelHero névre hallgatnak. Úgy gondolták, hogy elkezdik a jótékonysági akciót egy kicsit szervezettebb formában is. Például ételosztási akciót szerveztek, Budapesten minden héten osztanak 300 adag ételt, de most eljutott Nyíregyházára is ez a kezdeményezés. Egy kör-e-mailt küldtek, ahol lehetett csatlakozni a vidéki nagyvárosoknak is, tenni akaró embereket kerestek máshol is és így ennek apropóján jelentkeztünk mi is, illetve a Hotel Sóstó is.”

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. és a Hunguest Hotel Sóstó száz adag ételét Nyíregyházán a Magyar Vöröskereszt juttatta el a rászorulókhoz vasárnap.