Horvátország, Görögország és Törökország a legkedveltebb úticélok a 2020-as nyárra
Horvátország, Görögország és Törökország a legkedveltebb úticélok a 2020-as nyárra

Már javában tart az előfoglalási szezon, azonban legtöbben januárban, februárban foglalják le a szállásokat. Az idei síszezonra is szépen fogynak a helyek. A magyarországi pályák mellett a szlovák, a lengyel és az ausztriai pályák a legkedveltebbek.

Télből a nyárba! Sokan utaznak a hideg, havas idő miatt melegebb tájakra, akár Ázsiába. Az egzotikusabb utazásokat elsősorban decembertől - februárig választják a kikapcsolódni vágyók. Persze akadnak, akik szeretik a telet, a havat és ki is használják az időjárás adta lehetőségeket: elmennek síelni. A közkedvelt hazai pályák mellett továbbra is sokan választják a szlovák, a lengyel és az osztrák pályákat.

Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda ügyvezetője elmondta:

Nálunk még mindig a szlovák rész az, ami nagyon közkedvelt, a síelők szeretik a Magas Tátra közelsége miatt. Ezen kívül Ausztria azoknak, akik már egy kicsit igényesebb pályákra vágynak, hiszen ott már piros és fekete pályákat is bőven találhatnak. Illetve akik nagyon szerelmesei ennek a sportágnak, azok az olasz és a francia Alpokot keresik elsődlegesen.

A first minute kedvezmények miatt már december elején elkezdődött a 2020-as nyaralások előfoglalási akciója. Idén is a horvát, a görög és a török tengerpartok a legkedveltebbek. Sokan vannak, akik egyénileg, autóval utaznak, de vannak, akik a buszos, szervezett nyaralást vagy a repülős utazást választják. A 2020-as esztendő több újdonságot is tartogat. Az egyik ilyen, hogy Budapestről egy közvetlen chartel járattal lehet eljutni a Kanári-szigetekre, illetve Debreceni indulással a görög Kefaloniára is eljuthatunk átszállás nélkül.

Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda ügyvezetője hozzátette:

A 2020-as nyárra ugyan az mondható el, ami évek óta tapasztalható már a szakmában, hogy a first minute kedvezmények igen jelentősek. Ezek az előfoglalási kedvezmények már most decemberben el is indultak, hiszen nagyjából már összeállt a 2020-as paletta, azért nagyjából, mert még nincs meg pontosan minden menetrend, úticél pontosan. De főleg a magyarok által kedvelt úticélok a Görögország, Törökország és Horvátország már most is foglalhatóak előfoglalási kedvezménnyel és egy nagyon jelentős összeg maradhat azoknak a zsebében, akik most foglalnak szállást.

Az ügyvezető felhívja az utazók figyelmét, egy-egy utazás alkalmával minden utasnak célszerű beteg-, baleset- és poggyászbiztosítást kötni.

Bakai Judit