Horváth János festőművész munkáiból nyílt kiállítás

ÚT/SZAKASZ. Ezt a címet adta nyíregyházi tárlatának Horváth János festőművész. Azt mondja, betöltötte a 70. életévét, s ilyenkor a művészek rendszerint összegző kiállítást rendeznek. Ő viszont nem. Alkotómunkájának csupán egy kis szeletét mutatja be, mert most is dolgozik, az alkotást nem fejezte be.

TEMATIKUS KIÁLLÍTÁS TÖBB MINT 70 ALKOTÁSSAL

Horváth János elmondta: képei közül nem volt könnyű válogatnia, mutat a nagyközönségnek néhány régebbi alkotást, és sok új képet, köztük olyanokat is, amelyekbe egykor belekezdett, és újra elővéve, most alakította véglegesre.

További képekért kattintson a fotóra!

Több mint 70 alkotásból állította össze a tárlatot, a képek többsége akvarell.
A művész most egy következő kiállítása anyagán dolgozik, ahol a vízfestékkel szemben az olaj, olajtempera kap nagyobb hangsúlyt.

SZOROS KAPCSOLAT A TANÍTVÁNYOKKAL

Horváth János folyamatos kapcsolatot tart a megye művészeivel, 1970 és 2010 között a Nyíregyházi Főiskolán oktatott, így szinte a térségben ma tevékenykedő összes művész a tanítványa volt, akikkel máig szoros kötelék fűzi össze. Azt mondja, a fiataloknak mindig azt tanácsolta, azzal foglalkozzanak, amihez igazán kedvük van, és merjenek kísérletezni.
Horváth János kiállításán Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális és Sportbizottság elnöke mondott köszöntőt, a tárlatot dr. Szabó Géza történész nyitotta meg. Horváth János ÚT/SZAKASZ című kiállítása június 20-áig látható a Pál Gyula Teremben.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)