Honvéd kollégistákat toboroznak Nyíregyházán

Nyíregyháza katonaváros – ez a hagyományai alapján egyértelműen kijelenthető, de a jelenben is egyre több jel utal rá újra. Városunkban egykor katonai kollégium működött, mely nagyon sok fiatal számára adott életcélt és hivatást. 2021. szeptember 1-jével Nyíregyházán újra honvéd kollégium nyitja meg kapuit, ahová szeretettel várják a pálya iránt érdeklődő fiatalokat, ilyen irányú kötelezettségek nélkül.

A nyíregyházi Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ, vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred központvezetője által szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásukban kiemelik, az általános iskolát végzett diákokat a választott középiskolájuk mellett invitálják a kollégiumba, és majd az érettségit követően a fiatalok maguk döntik el, merre folytatják tanulmányaikat. Nem kötelező katonai pályát választaniuk, de ha a négy év alatt megszerették, akkor a honvédelmi alapismeretek érettségivel már egy jelentős lépést tehetnek az álmaik felé.

Mi az, amit adnak?

Ingyenes kollégiumi elhelyezést felújított szobákban, modern körülmények között; ingyenes angol nyelvi képzést a kollégiumban; ösztöndíjat (mely jeles, azaz 4,5 tanulmányi eredménnyel elérheti a havi 30 000 forintot is – és ez várhatóan csak növekedni fog); változatos és ingyenes honvédelmi programokat, foglalkozásokat, versenyeket és kirándulásokat. Egyenruha viselésének lehetőségét; katonás napirendet, támogató közösséget; honvédelmi alapismeretek tantárgy tanulását.

Mi az, amit várnak?

A felhívásban így fogalmaznak: fejlődj és hozd ki magadból a legjobbat, vegyél részt a változatos kollégiumi és iskolai honvédelmi foglalkozásokon, érezd jól magad és tudd, hogy egy csapat tagja vagy! Azokat a fiatalokat keresik, akik szeretik a kihívásokat és bele akarnak vágni egy nagy kalandba. Kérik, hogy aki szeretne jelentkezni, szüleikkel töltse ki a jelentkezési lapot (elérhető a www.kratochvil.hu oldalon, a hon­véd kollégium fül alatt) és küldje be. Készséggel válaszolnak a kérdésekre és adnak bővebb információkat a következő elérhetőségeken: nyiregyhazahonvedkollegi­um@gmail.com és 06-30/239-7338 (Horváth András alezredes).