Honismereti és hagyományőrző tábor Nyíregyházán

Székelyföldi fafaragómester a fák árnyékában mutatta növendékének, hogyan kell a fát megmunkálni. Negyedik alkalommal szervezte meg a Sóstó- Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület azt a honismereti és hagyományőrző tábort, amelyre általános iskolás gyerekeket vártak. A diákok egy héten át vehetnek részt hagyományőrző kézműves foglalkozásokon, de a mesék és mondák világán keresztül megismerkedhetnek őseik történelmével.

 

Cél: a szabadidő hasznos eltöltése

 

Leviczky Mihály, a Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület elnöke azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a tábor 6 napja alatt lehetőségük van bemutatni a székelyföldi mesterek hagyományait és ezáltal hasznos és tartalmas elfoglaltságot kínálnak a gyerekeknek.

 

Vendégek Kárpátaljáról

 

A táborba nem csupán sóstóhegyi gyerekeket vártak a szervezők, hanem Kárpátaljáról is érkeztek diákok a vakációs elfoglaltságra.

További képekért kattintson a fotóra!

Darcsi Barbara nagyon örült annak, hogy eljutott a táborba. A diáklány azt mondta, érdekes dolgokat tanul és életre szóló tapasztalatokat szerez a táborban.

 

Igrice nap

 

A gyerekeket a hagyományőrző programokon kívül szabadidős elfoglaltságok is várják: a fiúk focizhatnak, a lányok pedig ügyességi vetélkedőkön mutathatják meg rátermettségüket. A tábor július 18-án az Igrice nappal zárul. Akkor színpadi programok, íjászati bemutató, kézműves foglalkozások és egészségvédő elfoglaltságok várnak a résztvevőkre. Mindezek mellett bemutató nyílik a napközis táborban készült alkotásokból.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)