Hólepelre ébredt Nyíregyháza – Akár még napközben is hullhat
Fotó: Farkas Fanni

A NYÍRVV Nonprofit Kft. már a tegnapi nap folyamán felkészült az éjszaka érkező havazásra, mely valóban elérte Nyíregyházát is. 

– Az elmúlt napok hideg időjárása már érzékeltette a tél igazi arcát, a meteorológiai előrejelzések szerint pedig ma éjszaka a hó is megérkezik városunkba. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai éjfél magasságában megkezdik Nyíregyháza útjainak sózását, ezzel is elősegítve a minél hatékonyabb síkosság- és hómentesítését. Így az előreláthatólag éjjel 1-2 órakor kezdődő havazás után a hószolgálat járműveinek segítségével reggelre biztosíthatjuk a város lakosainak biztonságosabb közlekedését – írta tegnap a Társaság hivatalos közösségi oldalán.

További havazás várható

Az  Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, a nap nagy részében a felhőátvonulások mellett több órás napsütés várható. Reggel, délelőtt keleten még valószínű havazás, majd helyenként alakulhat ki hózápor, északkeleten hózivatar is. A hőmérséklet kora délután 1 és 5, késő este +1 és -4 fok között alakul. Este észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Főleg az éjszaka második felében egyre több helyen fordulhat elő kisebb havazás, hózápor.