Hogy micsoda? Beszélő boxzsákot készítettek Nyíregyházán!

Beszélő boxzsák, mely tanácsokat ad az ökölvívónak. Mint egy igazi edző, folyamatosan instrukciókkal látja el a bokszolót, majd a menet végén értékeli is a teljesítményt, és győztest is hirdet. Károly István munkatársaival évek óta fejleszti a beszélő boxzsákot, melyben szenzorok érzékelik az ütéseket.

- Beállíthatjuk hogy versenyküzdelmet vagy edzőmérkőzést, akarunk, majd a súlycsoport is állítható 30-tól 100 kg-ig. Minél nagyobb súlycsoportot választunk, annál erősebben kell ütni - mondta Károly István feltaláló.

Károly István közel negyven éves pályafutása során maga is versenyzett, majd edzőként több világbajnokot is adott a kickboxnak, elég csak Gönczi Jánosra vagy Takács Ritára gondolni. Pontosan tudja, milyen utasításokat kell adnia egy-egy menet alatt, és a beszélő boxzsák ezt szimulálja.

- Olyan mint egy rendes mérkőzés, melynek végén pontoznak, ha nem üt rendesen valaki, akkor rászámolnak illetve leléptetik - mondta Károly István.

A beszélő boxzsák computert bárhol lehet használni, szobában, garázsban, szabadtéren, edzőteremben. Gyerekek, felnőttek, kezdők és haladók is edzhetnek a segítségével. A boxzsákba épített telep napi használat mellett 3-4 hónapig is bírja, de lemerülés esetén bármikor tölthető. Állítható a teljesítmény, a hangerő, és akár ki is lehet ütni az ellenfelünket, de mérhetjük a gyorsaságot is. A beszélő boxzsák gyártása rövidesen elkezdődik, és a tervek szerint elsőként a boksztermek kapnak majd belőle.

Dankó László